Με φόρα το Λαύριο τον ΠΑΟΚ - πρώτη νίκη για την Λάρισα

19:53 | 02/10/2021

Το Λαύριο έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ στο κλειστό της Πυλαίας, ακόμα κι όταν ο ΠΑΟΚ έδειξε να συνέρχεται βρήκε τρόπο να μείνει μπροστά και τελικά ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα καταπληκτικό 73-89.

Ο Βασίλης Μουράτος ξεκίνησε τη σεζόν από εκεί που την είχε αφήσει, πραγματοποίησε μοναδική εμφάνιση με double – double (14 πόντους και 10 ασίστ), την ίδια στιγμή που ο Κάρτερ τελείωνε το ματς με 28 πόντους. Σε αυτούς τους δύο προσθέστε και τον Σμιθ που με 22 πόντους ήταν επίσης σε ιδιαίτερα παραγωγικό βράδυ και θα καταλάβετε πως πέρασε το Λαύριο και μάλιστα άνετα από την έδρα του δικεφάλου.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ανέτοιμος και κατώτερος του αναμενομένου τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Έκανε ένα πολύ κακό ξεκίνημα, χωρίς ενέργεια και από πολύ νωρίς βρέθηκε να κυνηγάει διψήφιες διαφορές. Εκτός του Γκρίφιν που είχε μερικές καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, γενικά η ομάδα του Λυκογιάννη ήταν άστοχη και εκτός από περιορισμένα σημεία στο ματς, δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό και δεν έφτιαξε μομέντουμ.

Η καλή άμυνα του Λαυρίου που της έδωσε την δυνατότητα να κάνει 13 κλεψίματα, ήταν και το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα. Τα περισσότερα από αυτά τα κλεψίματα οδήγησαν τους παίκτες του Σερέλη σε εύκολα καλάθια και τελικά σε μια εύκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-30, 36-47, 53-67, 73-89

Εκπληκτικό ματς και πρώτη νίκη για Λάρισα

Τρομερό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League εκεί όπου η Λάρισα παρουσιάστηκε ψυχωμένη και πήρε μεγάλη νίκη με 81-77 επί του Κολοσσού στην παράταση για την 1η αγωνιστική.

Σε ένα ματς αμφίρροπο που πήρε άγρια ομορφιά από το δεύτερο μισό, η Λάρισα επικράτησε δύσκολα του πολύ μαχητικού Κολοσσού με 81-77 στην παράταση για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι παίκτες του Παπανικολόπουλου έδειξαν χαρακτήρα και έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ κυνηγώντας όλες τις φάσεις, με την συνεισφορά του Τζέι Θριτ να είναι καθοριστική.

Ο Αμερικανός με 17 πόντους σημείωσε το καλάθι που έστειλε το ματς στην παράταση και έκανε ένα καθοριστικό κλέψιμο που οδήγησε σε καλάθι και φάουλ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Εξαιρετικός και ο Θοδωρής Ζάρας που ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους και 5/5 τρίποντα. Πρώτος σκόρερ για τον Κολοσσό ήταν οι Μίλερ και Τιλί με 11 πόντους ενώ σπουδαίο ματς έκανε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος με 12 ασίστ.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.