Με ξύλινα ποδήλατα από την Γαύδο στο.... Βόρειο Ακρωτήριο!

08:42 | 30/03/2018

Μια μεγάλη δοκιμασία ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου, που θα έχει διάρκεια 12.500 χιλιομέτρων ή 114 ημερών και αφορά ένα ταξίδι από την ελληνική Γαύδο έως και το Νόρντκαπ της Νορβηγίας.

Μια απόσταση 12.500 χιλιομέτρων, ακόμη κι αν καλυφθεί με αυτοκίνητο, είναι μια πραγματική πρόκληση. Φανταστείτε λοιπόν, αν μιλάμε για ένα τέτοιο ταξίδι με ποδήλατα! Η αξέχαστη αυτή εμπειρία θα λάβει χώρα από την Γαύδο, μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο (Νόρντκαπ) της Νορβηγίας και θα διαρκέσει 114 μέρες. Θα χρησιμοποιηθούν ξύλινα, ελληνικά ποδήλατα της εταιρείας Coco-mat και η περιπέτεια θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου. 

Η προγραμματισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού είναι 14 Ιουλίου του 2018. Η ομάδα που θα συμμετάσχει σε αυτή την περιπέτεια, έχει ως motto, το ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική φράση: Less Is More! Σύμφωνα με αυτό, «πάρτε μαζί μόνο το σακίδιο σας και ακολουθήστε μας για όσο θέλετε. Τα καταλύματα και τα ποδήλατα παρέχονται από την Coco-mat. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι οι συμμετοχές είναι ανοικτές, δηλαδή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, πραγματοποιώντας μάλιστα και όποιο τμήμα της διαδρομής επιθυμεί. 

Το όνειρο ξεκίνησε στην Ελλάδα ως μονοήμερη ποδηλασία 300 ποδηλατών στο κέντρο της Αθήνας το 2016 και συνεχίστηκε με μακρύτερες ποδηλατικές βόλτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα στην Πάτρα, από την Αθήνα στα Τίρανα και από μια ελληνική περιήγηση με νησιά όπου ξεπέρασαν τα 9.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες. Και κάπως έτσι, το όραμα επεκτάθηκε και αποφασίστηκε οι εμπνευστές να ταξιδέψουν με τα ελληνικά ξύλινα ποδήλατα Coco-mat από το νοτιότερο έως το βορειότερο σημείο της Ευρώπης. 

Πηγή:
gazzetta
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.