«Με συγχωρείτε, μα είστε ο κ. Πουρσανιδης;»

SMS
16:15 | 14/06/2019

Η συνεδρίαση του Συντονιστικου Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εξελισσόταν κανονικά, όταν κάποια στιγμή ο κ. Μαρίνος Παττακός βγήκε για λίγα λεπτά από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου φιλοξενούνταν η συζήτηση για την φετινή λίαν επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο.

Μόλις ολοκλήρωσε το τηλέφωνο για το οποίο είχε… εγκαταλείψει για λίγο τη σύσκεψη, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου είδε μπροστά του ένα πρόσωπο που… κάτι του θύμιζε.

Και χωρίς δισταγμό, ο κ. Παττακος έσπευσε να εξακρίβωσει από το ίδιο το άτομο που είχε απέναντί του, εάν η πρώτη εντύπωσή που του είχε δημιουργηθεί ήταν… σωστή.

"Με συγχωρείτε, μα είστε ο κ. Ηλίας Πουρσανιδης;", ρώτησε ο κ. Παττακός.

Η απάντηση που έλαβε ήταν καταφατική! Πράγματι, ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο οποίος μαζί με τον κ. Λεωνίδα Παπαβασιλακη, εμπορικό διευθυντή των "ασπρόμαυρων", περίμεναν να έρθει η... σειρά τους, για να συναντήσουν τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ειρήσθω εν παρόδω , εκείνη την ώρα ο κ. Αρναουτάκης υποδεχόταν στο γραφείο του αντιπροσωπεία κατοίκων της Δαμάστας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του χωριού Αντώνης Παπαδάκης.

Η… αναμονή δεν αποδείχθηκε πληκτική για τον κ. Πουρσανιδη, καθώς από το… πουθενά , έπιασε την κουβέντα με τον κ. Παττακό! Και τα λεπτά πέρασαν γρήγορα κι ευχάριστα, χωρίς κανείς να το καταλάβει. Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου έδειξε να είναι απόλυτα ενημερωμένος για την καριέρα του Ηλία Πουρσανίδη, στον οποίο και εκδήλωσε τον θαυμασμό που έτρεφε για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες: "Σας θυμάμαι κ. Πουρσανίδη και στον ΟΦΗ και στον Ολυμπιακό! Ήσασταν πολύ αποτελεσματικός!".

Ο κ. Παττακός είχε πλήρη γνώση και για την πορεία του πατέρα και του υιού Σαμαρά, αν και όπως φάνηκε η πλάστιγγα της ποδοσφαιρικής του… συμπάθειας έγερνε περισσότερο προς την πλευρά του Ηλία Πουρσανίδη.

"Σε άλλη θέση έπαιζα εγώ, σε άλλη ο Γιώργος! Ο οποίος έκανε και πολύ μεγάλη καριέρα, έπαιξε σε μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού", υπενθύμισε στον κ. Παττακό ο Ηλίας Πουρσανιδης, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τις ποδοσφαιρικές αρετές του Γιάννη Σαμαρά, οι οποίες ξεδιπλώθηκαν στα γήπεδα μίας τελείως διαφορετικής εποχής.

Η συνομιλία των δύο ανδρών όδευε προς το τέλος της, ώσπου ο κ. Παττακός έκανε κάτι που συνήθως γίνεται στην αρχή μίας κουβέντας: Συστήθηκε στον συνομιλητή του. "Είμαι ο Μαρίνος Παττακός, αντιδήμαρχος Ηρακλείου".

Με το που άκουσε το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα, ο Ηλίας Πουρσανίδης έσπευσε να χαιρετήσει δια χειραψίας τον τέως λιμενάρχη, λέγοντας του ότι νωρίτερα ο ίδιος μαζί με τον κ. Λεωνίδα Παπαβασιλάκη και τον κ. Ιάσονα Παπαστεφανάκη (μέλος του ΔΣ του ΟΦΗ) βρέθηκαν αντίστοιχα στη Λότζια, όπου συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Τον κ. Παττακό μπορεί να μην τον ήξερε, για την επανεκλογή του κ. Λαμπρινού ωστόσο ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε γνώση, γνέφοντας σχετικά και… χαμογελαστά στον κ. Παττακό όταν εκείνος θέλησε να του το αναφέρει!

Πηγή:
cretalive
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.