Mε συγκίνηση το «αντίο» του Παπουλή

SMS
08:32 | 28/05/2020

Οι τελευταίες δηλώσεις του Φώτη Παπουλή, μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Λεμεσού

Έντονα φορτισμένος και συγκινημένος, ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ αποχαιρέτησε τον Απόλλων Λεμεσού σε συνέντευξη τύπου στον επίσημο λογαριασμό της Κυπριακής ομάδας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τον αποχωρισμό: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα. Ακόμα έχω στο μυαλό μου την πρώτη μέρα που ήρθα. Ό,τι και να πω για αυτή την ομάδα είναι λίγο. Έζησα μεγάλες στιγμές, πανηγυρίσαμε πολλά μαζί σαν οικογένεια. Ήταν μεγάλα επιτεύγματα αυτά που κάναμε, στηριχτήκαμε σε μια συλλογική δουλειά. Ήμουν κι εγώ ένα κομμάτι αυτού του παζλ. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες και κόσμος συνέβαλαν σε αυτές τις στιγμές».

Για την εξέχουσα θέση που θα έχει στην ιστορία του Απόλλωνα: «Με γεμίζει χαρά. Όταν έρχεσαι άγνωστος σε μια ομάδα και φεύγεις πετυχημένος, δεν θα πω θρύλος ή βαριές κουβέντες, νιώθεις χαρούμενος, ότι κάνεις κάτι καλά και είναι η ανταμοιβή για να κοιμάσαι χαρούμενος. Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, και είναι κοντά αυτή η στιγμή, θα μου δίνει μεγάλη χαρά αυτό και σε μένα και στα παιδιά μου».

Για τις πολλές και σπουδαίες αναμνήσεις που θα κρατήσει από τον Απόλλωνα: «Τεράστιες στιγμές και αναμνήσεις, τις θυμάμαι μία προς μία. Θυμάμαι το πρώτο γκολ με τον Εθνικό, την τεράστια νίκη με την ΑΕΛ για το κύπελλο, τη μεγάλη εμφάνιση στη Νίκαια, όλες τις επιτυχίες. Κάθε χρονιά μεγάλωνε, επιτυχίες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Διεκδικήσαμε πρωταθλήματα και κύπελλα, υπήρχαν μεγάλες στιγμές αλλά και λυπηρές. Όλο αυτό το διάστημα δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Όλες οι στιγμές ήταν ένα μάθημα για μένα. Θα τα θυμάμαι πάντα με χαρά και δεν θα κρατάω κακία σε κανέναν και τίποτα».

Για τον αποχωρισμό: «Μπήκα στα αποδυτήρια το 2012. ήρθα κύριος και ήθελα να φύγω κύριος. Το κεφάλαιο του Απόλλωνα έπρεπε να κλείσει. Ήταν το σωστό και για τις δύο μεριές. Η απόφαση ήταν καθαρά δική μου. Θα ήταν διαφορετικό να χαιρετήσω τον κόσμο με ένα πρωτάθλημα. Ήθελα να πω αντίο στους απλούς και τους οργανωμένους φίλους του Απόλλωνα, ήθελα να τους πω αντίο στο γήπεδο αλλά έτσι όπως έγινε το πράγμα, έπρεπε να γίνει έτσι.».

Για τους συμπαίκτες του: «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με άριστους συμπαίκτες. Ήρθα με άλλους δύο Έλληνες, τους Σουάνη και Θεοδωρίδη, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Εγώ φεύγω με μια τεράστια οικογένεια και με φίλους σε όλη τη Λεμεσό. Οι συμπαίκτες μου με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Είχα την ευκαιρία να παίξω με τεράστιους παίκτες. Απέκτησα ανθρώπους που είναι οικογένειά μου, όπως τον Γιώργο Βασιλείου που βάφτισε το παιδί μου, τον Χάμπο, τον Στυλιανού, τον Αγγελή, τον Βάλε, τον Σακέτι, τον Ζοάο… Έχω πολλούς να πω. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους, ζήσαμε τεράστιες στιγμές».

Για τον κόσμο: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ήταν κινητήρια δύναμη για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Τους πληγώσαμε, τους χαροποιήσαμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ και τους απλούς και τους οργανωμένους. Να ξέρουν ότι έδινα τα πάντα. Ένιωσα ότι ο κύκλος μου έκλεισε και πήρα αυτή την απόφαση, ήρθα κύριος και φεύγω κύριος. Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Ευχαριστώ για όλα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.