Με την Άννα Κορακάκη ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας

13:41 | 12/03/2020

Το ταξίδι της προς το Τόκιο ξεκίνησε η Ολυμπιακή φλόγα - Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, αν και σε βαριά ατμόσφαιρα λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην τελετή αφής το παρών έδωσαν ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εκπροσώποι των διοργανωτών του Tokyo 2020 και μέλη της κυβέρνησης, ωστόσο δεν υπήρχαν θεατές, για πρώτη φορά μετά το 1984 (Λος Άντζελες).

Η φλόγα άναψε με φυσικό τρόπο μέσω του κοίλου κατόπτρου στα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Η πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Αννα Κορακάκη, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν, παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι.

Στη συνέχεια ως τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος, Μαρία Γκάμπριελ. Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους (διάρκεια 8 ημέρες) θα είναι απόψε η Καλαμάτα.

Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Άννα Κορακάκη

Στη λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία, πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η δις ολυμπιονίκης της σκοποβολής Αννα Κορακάκη. Υπενθυμίζεται ότι η λαμπαδηδρομία θα γίνει υπό διαφορετικό καθεστώς, καθώς υπάρχουν σχετικές οδηγίες για όλη την διάρκειά της, λόγω του κορωνοϊού.

Ελάχιστος κόσμος στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

«Σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί και στους λαμπαδηδρόμους για το ταξίδι της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που αρχίζει αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ διαρκής είναι και η επικοινωνία με τους Δήμους των πόλεων που θα περάσει η Φλόγα, προκειμένου να εξελιχθεί η Λαμπαδηδρομία χωρίς προβλήματα και κυρίως να προβληθεί η χώρα μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν την τελευταία στιγμή αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για αλλαγή όλης αυτής της τιτάνιας προσπάθειας που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, η ενέργεια αυτή μόνο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στις εκδηλώσεις που προβάλλουν τη χώρα διεθνώς και βγάζουν προς τα έξω, την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή, χωρίς να διακυβεύσει στο ελάχιστο την υγεία των πολιτών», επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.