Με την υπογραφή Φορτούνη

23:40 | 15/11/2020

Με MVP τον Φορτούνη η Εθνική νίκησε 2-0 τη Μολδαβία και πάει για τον «τελικό» της Τετάρτης με τους Σλοβένους

Η φλύαρη κατοχή της ελληνικής ομάδας απέναντι στην αδύναμη Μολδαβία δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα ως προς τις τελικές προς την αντίπαλη εστία και χρειάστηκε η ποιότητα του Κώστα Φορτούνη για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα. Όλα κρίθηκαν σε ένα δεκάλεπτο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Συγκεκριμένα, στο 32ο λεπτό με τρομερό σουτ ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Μολδαβούς, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έδωσε την ασίστ στον Μπακασέτα, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ξεκίνησε το ματς με ευκαιρία, αλλά στη συνέχεια η Μολδαβία ανέβηκε, πίεσε πιο ψηλά και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Βλαχοδήμου.

Τους πραγματικούς κινδύνους, όμως, τους δημιούργησε η Εθνική μας ομάδα που έχασε ευκαιρίες (δύο με τον Γιώργο Γιακουμάκη που μπήκε αλλαγή), έπαιξε στα «κόκκινα» -παρά το 0-2- και θα μπορούσε να φτάσει σε ένα θριαμβευτικό σκορ.

Επόμενο ραντεβού, την προσεχή Τετάρτη με τη Σλοβενία (21:45) στη Ριζούπολη. Η Εθνική θέλει μόνο νίκη για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να προβιβαστεί στην ανώτερη κατηγορία στο Nations League.

Η σύνθεση της Εθνικής:

Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62' Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65' Τζόλης), Παυλίδης (78' Παυλίδης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Σλοβενία 13

2. Ελλάδα 11

3. Κόσοβο 2

4. Μολδαβία 1


ΤΟ 0-1:

ΤΟ 0-2:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.