Με το στυλό στο.. χέρι ο Πιτίνο

12:08 | 21/12/2018

Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ του ''θρυλικού'' προπονητή του ΝΒΑ και του Παναθηναϊκού

Ο Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί παρελθόν από χθες από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τον Ρίκ Πιτίνο να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Ο 66χρονος θρυλικός προπονητής ομάδων του NCAA τα έχει βρει σε όλα με τους ''πράσινους'' κι ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα. Ο πολύπειρος Αμερικανός τεχνικός θα αναλάβει άμεσα τα ηνία του ''τριφυλλιού'', με τη συμφωνία να προκαλεί αίσθηση στον κόσμο του μπάσκετ ενώ το συμβόλαιο του θα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΤΙΝΟ

Ο Ρικ Πιτίνο εκτός από το NCAA, στο οποίο εργάστηκε ως προπονητής στους πάγκους των Μπόστον Γιουνιβέρσιτι, Πρόβιντενς, Κεντάκι και Λούιβιλ, έχει εμπειρία και από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Στην πλούσια καριέρα του έχει εργαστεί στους Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989), αλλά και στους Μπόστον Σέλτικς (1997-2001).

Όπως προαναφέραμε, στο NCAA έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ενώ επίσης έχει οδηγήσει τρεις διαφορετικές κολεγιακές ομάδες στο Final 4. Το 2013 μάλιστα εισήχθη και στο διάσημο Basketball Hall Of Fame του Σπρίνγκφιλντ! Παράλληλα, είναι ένας από τους τέσσερις που έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε Final 4 σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες και ένας από τους τρεις, που έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο Final 4 με δύο διαφορετικά προγράμματα.

Στην καριέρα του έχει δουλέψει με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τόνι Ντελκ, αλλά και με σπουδαία αστέρια του ΝΒΑ όπως οι Τζαμάλ Μάσμπερν και Αντουάν Ουόκερ, Μόντρεζλ Χάρελ , Ντιενγκ, Σμιθ, Γκέινς και ΜακΚάρτι.

πληροφορίες: in.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.