Με τον ΠΑΟ έχει άλλη γλύκα... ειδικά έτσι!

22:10 | 02/02/2022

Μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό που για τον κόσμο του ΟΦΗ, σημαίνει πάντα κάτι το ιδιαίτερο. Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ποδόσφαιρο… σου τα παίρνει και σου τα δίνει όλα πίσω! Η κόλαση από τον παράδεισο είναι όσο η διαδρομή από τη Λαμία ως το Γεντί Κουλέ. Αλλά τελικά αυτή είναι και η ομορφιά του. Υπό φυσιολογικές συνθήκες (εάν κάποια από τις ευκαιρίες που έκανε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έμπαινε μέσα) θα μιλάγαμε για τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας, για το μοιραίο Σελίμοβιτς, για το σύνδρομο της έδρας που μόνο έδρα δεν ήταν, για την... κοιλίτσα του Φελίπε, για τα μύρια όσα!

Όμως η μπάλα είναι στιγμές. Και η αποβολή του Βιγιαφάνιες ήταν εκείνη που έκρινε το παιγνίδι. Ο υπνωτισμένος μέχρι εκείνη την ώρα ΟΦΗ ξύπνησε, θυμήθηκε το θεριό του πρώτου γύρου, μα και τόσων και τόσων παιγνιδιών εδώ στο Ηράκλειο πρόσφατα, που η τύχη του γύρισε την πλάτη κι έβγαλε καρδιά και ψυχή. Αυτήν που έχασε στη Λαμία και κιότεψε στις κρίσιμες στιγμές, χάνοντας ένα δικό του παιγνίδι. Και πήρε ένα παιγνίδι που φαινόταν χαμένο, για να μας κάνει όλους να ξεχάσουμε μονομιάς την πίκρα της Λαμίας, αλλά κι όλων εκείνων των παιγνιδιών που όντας δικά μας δεν τα πήραμε! Μια νίκη - βάλσαμο, φάρμακο και γιατρειά για πολλούς και διάφορους λόγους!

Πρώτα απ’ όλα κρατά ζωντανό την πίστη της ομάδας που είχε χαθεί τα τελευταία παιγνίδια. Γιατί όταν νικάς τον ΠΑΟ (έστω κι αυτόν τον μικρό, τον μίζερο όπως τον κατάντησε ο Αλαφούζος Παναθηναϊκό - σκιά της ομάδας που έπαιρνε τα ματς μόνο με τη φανέλα) και γυρνάς το παιγνίδι, ε τότε τα μπορείς όλα!

Γκολ buzzer beater για τον πολυταλαιπωρημένο Τσιλιανίδη που τόσο τον θέλουμε να μας θυμίσει τον παλιό καλό παικταρά που χτυπούσε την πόρτα της Εθνικής! Ένα γκολ έπος που και γι’ αυτόν σημαίνει ανάσταση!

Γκολάρα και για τον Βραζιλιάνο Φελίπε που θύμισε έστω και σε μια φάση τι σημαίνει σέντερ φορ, πόσο αλήθεια μας έχουν λείψει τέτοια γκολ (θύμισε το θρυλικό Γκόμεζ η κεφάλια - βροντή του). Ξέρει μπάλα, παίρνει ψυχολογία, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει μέρος της ιστορίας του ΟΦΗ.

Ψυχολογία και για το Νιόπλια που ένιωσε κι εκείνος στη Λαμία πως κάπου έχασε τη μπάλα. Όμως η διαχείριση του, οι χρυσές αλλαγές του και η νίκη με τον τρόπο που ήλθε, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που για κείνον δεν είναι απλά ο Παναθηναϊκός αλλά η ομάδα που σαν παίκτης - προπονητής τα είχε κερδίσει όλα, έχει πάντα ξεχωριστή χάρη!

Μα και για τον πρόεδρο Μπούση που έκανε ταξίδι - αστραπή από την Αμερική κι έζησε μια νίκη που θα τη θυμόμαστε για χρόνια ! Έχει καψούρα με την ομάδα κι αυτές οι νίκες τρέφουν περαιτέρω τη σχέση του με την ομάδα.

Μα πάνω απ’ όλα για τον κόσμο του, που με μια ενδεχόμενη ήττα θα ξενέρωνε εντελώς φέτος ενώ με τη νίκη θρίλερ τα ξεχνάει όλα, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό που για τον κόσμο του ΟΦΗ, σημαίνει πάντα κάτι το ιδιαίτερο.

Να λοιπόν που μπορούμε. Να που δεν αναστήσαμε (και) τον Παναθηναϊκό, αλλά σαν τον Λάζαρο είπαμε εμείς το… ΟΦΗ Ανέστη! Ο κόσμος ζεστάθηκε, η ομάδα πήρε ψυχολογία κι έχει η ομάδα τώρα μετά από αυτή, με τα πολλαπλά οφέλη νίκη, να πατήσει ξανά το γκάζι και να μας θυμίσει ότι όποιος δεν τα παρατά έχει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-2

Οι δηλώσεις του Νιόπλια

Τα highlights της νίκης

Έτσι τους ξέρανε: Δείτε το γκολ του Τσιλιανίδη στο 94'

Η συνομιλία του Μπούση με τον Σελίμοβιτς

Τσιλιανίδης: «Ολοι έχουμε ονειρευτεί ένα τέτοιο γκολ»


* Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αποφάσισε σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του 19 χρόνου Άλκη στην περιοχή του Χαρίλαου της Θεσσαλονίκης η σημερινή φωτογραφική κάλυψη της αγωνιστικής της SL1 να αποτελείται από ασπρόμαυρες εικόνες χωρίς καμία διάκριση ως προς την χρήση των εικόνων (social media κλπ).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.