​ Μέγα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές Ρουμπιάλες-Πικέ

17:44 | 18/04/2022

Μέγα σκάνδαλο απειλεί την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (Rfef).

Η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα "El Confidencial" είχε πρόσβαση σε έγγραφα που είχαν κλαπεί πρόσφατα από την ομοσπονδία, τα οποία αποκαλύπτουν τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Rfef, Λουίς Ρουμπιάλες, και της "Kosmos Holding" (μιας εταιρείας που διοργανώνει επίσης το Davis Cup) του Χεράρδ Πικέ, για τη διεξαγωγή του ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία, ένα εγχείρημα που συνοδεύεται από προμήθειες εκατομμυρίων.

Υπάρχουν ηχητικά μηνύματα, email και έγγραφα τέτοια, που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η "Confidencial", «δεν αφήνουν πολλά περιθώρια φαντασίας».

Την περασμένη εβδομάδα η ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι είχε κλαπεί εμπιστευτικό υλικό και ότι μια εφημερίδα επικοινώνησε μαζί τους και είπε ότι έλαβαν το υλικό και ήθελαν να το δημοσιεύσουν. Και έτσι έγινε. Οι δημοσιεύσεις θα συνεχιστούν και την εβδομάδα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, το Μ. Σάββατο (23/4), ανάμεσα σε Μπέτις και Βαλένθια.

Σύμφωνα με τις αναφορές, στο τέλος του 2018 ο Πικέ πρότεινε στον Ρουμπιάλες να «επεκτείνει» το ισπανικό Σούπερ Καπ σε τέσσερις ομάδες, τις δύο πρώτες της La Liga και τις φιναλίστ του Κυπέλλου, για να προσπαθήσει να αποκτήσει ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Ο Πικέ ξεκαθαρίζει αμέσως ότι με τις επαφές του θα καταφέρει να πάει το τουρνουά στη Σαουδική Αραβία.

Τα ποσά καθορίστηκαν σε οκτώ εκατομμύρια για Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, δύο στην Ατλέτικο, ένα στη Βαλένθια και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην "Kosmos" για καθεμία από τις έξι χρονιές που θα διεξαχθεί η διοργάνωση στη Σαουδική Αραβία. Αυτές οι λεπτομέρειες προκύπτουν χάρη σε ένα ηχητικό μήνυμα που έστειλε ο Πικέ στον Ρουμπιάλες που κυκλοφορεί στα social media. Και δεν είναι το μόνο. Η ομοσπονδία θα λάβει τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ευρώ και αυτό δεν είναι μικρή λεπτομέρεια, επειδή το συμβόλαιο του Ρουμπιάλες έχει ένα σταθερό μισθό, αλλά και ένα άλλο όρο που συνδέεται με τα έσοδα της ομοσπονδίας.

Τον Αύγουστο του 2019 η συμφωνία είναι έτοιμη, αλλά ο Ρουμπιάλες εκφράζει ξαφνικά το φόβο του για τις ηθικές συνέπειες της μεταφοράς της διοργάνωσης σε μια χώρα, όπου οι γυναίκες υφίστανται σοβαρές διακρίσεις, αλλά και λόγω της ύπαρξης θανατικής ποινής στη χώρα. Ο Πικέ πείθει τον πρόεδρο ότι μέχρι τότε θα ήταν χειρότερο να υποχωρήσει και προχωρούν.

Σύμφωνα με τη "Confidencial", η ομοσπονδία έχει κλείσει συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, πολύ περισσότερα από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρθηκαν αρχικά, τα οποία προφανώς είχαν σημαντική πολλαπλασιαστική επίδραση στον μισθό του προέδρου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.