«Κόντρες», αναμνήσεις από τους «θρύλους» και buzzer beater νίκες

SMS
21:21 | 13/05/2022

Με πολλά χαμόγελα και... δράση ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του εορταστικού τριημέρου για τα 90 χρόνια της FIBA.

Στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (Λίντο) δημοσιογράφοι, βουλευτές και θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ είχαν την ευκαιρία να φορέσουν μπασκετικά σορτσάκια, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να δείξουν σε όλους τις χαρές του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Αγωνιστικά πραγματοποιήθηκαν δύο παιχνίδια. Το ένα ανάμεσα στους δημοσιογράφους της Κρήτης και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Στο παιχνίδι συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός. Οι δύο πρώτοι μάλιστα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, καθώς με δικά τους καλάθια νίκησαν στην παράταση!

Στη συνέχεια αγωνίστηκε η ομάδα των βουλευτών με τους παλαίμαχους αστέρες του κρητικού μπάσκετ. Από τους βουλευτές αγωνίστηκαν εκτός του Λευτέρη Αυγενάκη και οι: Ξενοφών Μπαραλιάκος, Μάξιμος Σενετάκης και Βασίλης Διγαλάκης. Το χειροκρότημα κέρδισε ο Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος με buzzer beater έστειλε το ματς στην παράταση!

Στο φιλικό παιχνίδι συμμετείχε και ο Ντόρον Τζάμσι, ο οποίος προσέφερε μοναδικές στιγμές αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο δεν χάνεται ποτέ, ενώ το τζάμπολ έκανε ο Μάικ Μπατίστ.

Η ομάδα Βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδος κατέβηκε υπό τις οδηγίες του θρυλικού Μπάνε Πρέλεβιτς, αγωνίστηκε με τους: Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Γιάννη Γιαννούλη, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Σάκη Τζαλαλή, Τόλη Κουτρούλια, Γιώργο Γιαννουζάκο, Σταύρο Δανιήλ, Γιώργο Κουκλάκη και Δημήτρη Δόντσιο.

Αύριο Σάββατο (14/5) στο παιχνίδι με την μικτή Κρήτης η ομάδα των Βετεράνων θα ενισχυθεί με τους Νίκο Ζήση, Κώστα Τσαρτσαρή, Δήμο Ντικούδη και Γιώργο Καλαϊτζή, ενώ την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη και η άφιξη της Εβίνας Μάλτση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.