Μεγάλη νίκη του ψυχωμένου ΟΦΗ στο «Αλκαζάρ»!

ΟΦΗ

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΟΦΗ, πήρε το μεγάλο διπλό στο «Αλκαζάρ» με το γκολ του ντε Γκουζμάν (0-1)!

Ο Όμιλος κατέκτησε το δεύτερο του "τρίποντο" στα πλέι άουτ, διατηρήθηκε σε τροχιά απευθείας παραμονής, ενώ άφησε στο -4 τους γηπεδούχους. Οι νικητές παρουσιάσαν ένα αρκετά πειθαρχημένο πρόσωπο, ήταν καλύτεροι και η επικράτηση τους ήταν δίκαιη.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία του Ομίλου και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, Σακόρ, ντε Γκουζμάν, ενώ ο Σαρδινέρο κινούταν κοντά στον Γιάννου.

Με ηγέτη ντε Γκουζμάν προηγήθηκε

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με διάθεση το ματς. Κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, είχαν την κατοχή και ήταν σαφώς πιο δραστήριοι από τον αντίπαλο τους.

Δεν κατάφερναν, ωστόσο, να δώσουν ουσία στην ανωτερότητα τους και παρόλο που δημιουργούσαν προϋποθέσεις, απουσίαζε η μεγάλη τελική φάση.

Μετά το 15', μάλιστα, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την εικόνα τους και είχαν μια καλή στιγμή με τον Ντουρμισάι.

Σταδιακά, βέβαια, το σύνολο του Νιόπλια ισορρόπησε και στο 31' απείλησε, με τον Μαρινάκη να είναι άστοχος. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, οι "ασπρόμαυροι" πήραν... κεφάλι στο σκορ!

Ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Κοροβέση, ο ντε Γκουζμάν με "καρφωτή" κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή, αλλά στο 41' ο Βάτερμαν υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει σπουδαία επέμβαση σε φάουλ του Ακούνια, για να διατηρήσει το προβάδισμα υπέρ της ομάδας του.

Σωστή διαχείριση

Ο Όμιλος ήταν αρκετά προσεκτικός στην επανάληψη και κρατούσε χωρίς πρόβλημα μακριά από τα καρέ του τους "βυσσινί". Έψαχνε, μάλιστα, την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, με το οποίο θα "κλείδωνε" το "τρίποντο".

Στο 60', βέβαια, έγινε μια φάση που σηκώνει συζήτηση! Ο Μπέρτος μάρκαρε τον Κοροβέση, ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι, αλλά με χρήση VAR πήρε πίσω την απόφαση του!

Η διαχείριση των "ασπρόμαυρων" ήταν καταπληκτική, αφού ο Βάτερμαν δεν αισθανόταν τον παραμικρό κίνδυνο. Ήταν, εξάλλου, εκείνοι που είχαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν σ' ένα ακόμη τέρμα, αν και τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Οι κινήσεις του Φέστα από τον πάγκο δεν είχαν αποδώσει καρπούς, με τον Ακούνια, βέβαια, να έχει ένα καλό σουτ από κοντά στο 78'. Τα πράγματα δυσκόλεψαν στο φινάλε για τον ΟΦΗ, καθώς στο 85' ο Γιαννούλης αποβλήθηκε μέσω VAR για μαρκάρισμα στον Γλυνό, αν και αρχικά είχε παρατηρηθεί με κίτρινη.

Με 10, πάντως, έμεινε και η Λάρισα, αφού ο Γλυνός δεν μπορούσε να συνεχίσει και οι Θεσσαλοί είχαν κάνει και τις 5 αλλαγές τους. Οι νικητές ήταν συγκεντρωμένοι, δεν έχασαν το μυαλό τους και παρά τα 10 λεπτά καθυστερήσεων, πανηγύρισαν το μεγάλο "διπλό".

Λάρισα (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Στίφλερ, Μιλοσάβλιεβιτς (65' Γλυνός), Ντουρμισάι (77' Μουκαντζό), Μπεν-Χατίρα (54' Κολομπίνο), Γιακιμόφσκι, Τσόσιτς, Μπέρτος (77' Καρανίκας), Μαξιμένκο, Ακούνια, Νικολιάς (54' Πινακάς).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Γιαννούλης, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Σακόρ (82' Στάρτζεον), Γιάννου (86' Βαφέας), Σαρδινέρο (81' Σολίς 97' λ.τρ. Ουές).

Διαβάστε επίσης:

Το live του αγώνα

Το γκολ του ντε Γκουζμάν

Η εκπληκτική επέμβαση του Βάτερμαν

Το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ που πήρε πίσω ο Σιδηρόπουλος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.