Μέσι: «Αν θέλουν να φύγω, κανένα πρόβλημα»

10:00 | 20/02/2020

Ο Λιονέλ Μέσι παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα EL MUNDO DEPORTIVO και αν μη τι άλλο όσα είπε ήταν αποκαλυπτικά.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αναφέρθηκε στο μέλλον του στην Μπαρτσελόνα, στην αποχώρηση του Βαλβέρδε, αλλά και στο επεισόδιο με τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Για το τελευταίο, είπε: «Δεν γνωρίζω τι συνέβη, αλλά απάντησα επειδή ένιωσα προσβεβλημένος. Ένιωσα πως επιτέθηκε στους παίκτες. Με ενόχλησε που ένας άνθρωπος της διοίκησης έβαλε τους παίκτες σε αυτή τη δύσκολη θέση μετά την αποχώρηση του προπονητή. Είναι αθλητικός διευθυντής και πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Είναι εκείνος, ουσιαστικά, που παίρνει τις αποφάσεις. Ωστόσο, για να το ξεκαθαρίσω, δεν επιτρέπω στον αθλητικό διευθυντή να με προσβάλει μ' αυτό τον τρόπο. Ο Αμπιντάλ με πλήγωσε κι ως άνθρωπο, αλλά κι ως αρχηγό της Μπαρτσελόνα. Πρώτα απ' όλα, επειδή επιτέθηκε στα αποδυτήρια. Γι' αυτό το λόγο του ζήτησα να δώσει ονόματα. Και δεύτερον, επειδή σε προσωπικό επίπεδο είπε πολλά. Ότι εγώ παίρνω αποφάσεις και διατάζω, το οποίο δεν είναι αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί τα είπε όλα αυτά. Μου έχει ξανασυμβεί και με την εθνική Αργεντινής, όπου λένε ότι επιλέγω τους παίκτες, τους προπονητές και πως παίζουν οι φίλοι μου. Ίσως φταίει πως βρίσκομαι πολλά χρόνια στην ομάδα, αλλά και στην εθνική Αργεντινής, και θεωρούν πως λειτουργεί κάπως έτσι. Δεν είναι, όμως, αλήθεια. Πολλές φορές διαφωνώ με το σύλλογο. Έχω τις απόψεις μου και οι διοικούντες την ομάδα τις δικές τους».

Όσον αφορά στο μέλλον του στην καταλανική ομάδα, ήταν ξεκάθαρο: «Πάντα είχα την επιλογή να φύγω, όχι μόνο λόγω της ρήτρας. Πολλές φορές θα μπορούσα να φύγω, υπήρχε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες που ήθελαν να καλύψουν τη ρήτρα, αλλά δεν είχα πρόθεση να φύγω, όπως ισχύει και τώρα. Αν, βέβαια, ο σύλλογος θέλει να φύγω, κανένα πρόβλημα».

Τέλος, αναφορικά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, υπογράμμισε: «Ήταν άσχημο γιατί αποχώρησε ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Το έχω πει πολλές φορές. Υπήρξαν πολλά παιχνίδια, στα οποία είχαμε μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα από εκείνον. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, το εύκολο είναι να διώξεις τον προπονητή από το να αλλάξεις όλους τους παίκτες. Ήρθε κι η ήττα στα ημιτελικά του Super Cup από την Ατλέτικο, όπου ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα, και προέκυψαν εξελίξεις. Όλα αυτά έφεραν το τέλος και η αλήθεια είναι πως ήταν ντροπή».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.