Μετά την τροπολογία, τι;

Super League

Τα επόμενα βήματα, η αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ-Ξάνθη, οι εφέσεις και η μάχη των πλέι οφ που ενδιαφέρει τον ΟΦΗ.

Αφού οριστικοποιήθηκε η τροπολογία, με τη ψήφισή της, αναφορικά με την κατάργηση του υποβιβασμού, που σημαίνει ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν κινδυνεύουν από τη συγκεκριμένη τιμωρία, ας δούμε τι ακολουθεί στο περιβόητο θέμα της πολυιδιοκτησίας που αφορά και τον ΟΦΗ. Μην ξεχνάτε ότι από τη στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, η «μάχη» των πλέι οφ θα διαφοροποιηθεί, αφού η Ξάνθη είναι μία εκ των αντιπάλων του Ομίλου για την 6άδα.

Η ΕΕΑ, λοιπόν, εισηγήθηκε υποβιβασμό, αλλά αυτός πλέον δεν ισχύει. Αυτό που αναμένουμε είναι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Super League που είναι αρμόδιο για την εκδίκηση της υπόθεσης και την επιβολή ποινών που προβλέπονται από τις διατάξεις. Στη συνέχεια, βέβαια, οι ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ αν θέλουν μπορούν να φτάσουν μέχρι και το CAS.

Πρώτα, βέβαια, πρέπει να διαβιβαστεί η γνωμοδότηση της ΕΕΑ στην ΕΠΟ, αφού πρώτα καθαρογραφεί το σκεπτικό και έπειτα η ΕΠΟ να το στείλει στο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Λίγκας. Ο αθλητικός δικαστής θα λάβει το πόρισμα της ΕΕΑ, θα καλέσει σε απολογία όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και θα δώσει προθεσμία και για υπομνήματα. Έπειτα θα βγει η απόφαση και θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Το θέμα είναι τι ποινές θα επιβληθούν. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, πόση θα είναι η αφαίρεση βαθμών από τη στιγμή που υπάρχει περιθώριο από -5 έως -10.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί το εξής. Στην τροπολογία αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα.» Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι αν η απόφαση τελεσιδικήσει μετά και τις εφέσεις και το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί τότε οι ποινές θα ισχύσουν για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Όσον αφορά στον ΟΦΗ, τα πράγματα είναι απλά. Στον Όμιλο προφανώς και παρακολουθούν το θέμα και τους ενδιαφέρει, αφού μία ενδεχόμενη ποινή της Ξάνθης αλλάζει την κατάσταση στην πρώτη εξάδα. Βέβαια, μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες και να φτάσουμε στην ανακοίνωση της ποινής θα μεσολαβήσουν, όπως φαίνεται, αρκετές μέρες, ενώ τονίζουμε ξανά ότι σε περίπτωση επιβολής ποινών οι ομάδες θα ακολουθήσουν το δρόμο της έφεσης, οπότε η χρονοβόρα διαδικασία θα συνεχιστεί. Οπότε ο ΟΦΗ μένει προσηλωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι και επικεντρώνεται στην ΑΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέρασε η τροπολογία για την κατάργηση του υποβιβασμού

Ο Αυγενάκης για τον ορισμό μελών στην ΕΕΑ

ΝΔ: Θα διαγραφούν όσοι δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Tι προβλέπει η τροπολογία


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.