Μετά το Eurobasket, στο Ηράκλειο η Εθνική!

Mπασκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr, το πρώτο επίσημο ματς της Εθνικής μετά το Eurobasket - εκτός απροόπτου - θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στα ''Δύο Αοράκια''

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας στον όμιλο ολοκληρώθηκαν χθες (Πέμπτη), με την εξαιρετική ομάδα του Ιτούδη να κερδίζει εύκολα και την Εσθονία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποχαιρέτησε το Μιλάνο με το απόλυτο νικών (5/5) και πλέον, από την Κυριακή αρχίζουν τα - πιο - δύσκολα. Απέναντι στην Τσεχία την Κυριακή, αν προκριθούμε θα αντιμετωπίσουμε τους γηπεδούχους και σκληροτράχηλους Γερμανούς της Τρίτη. Μια ομάδα που με τον Γιάννη ως απόλυτο πρωταγωνιστή έχει κλέψει τις εντυπώσεις και όλοι ελπίζουμε να φτάσει ως το τέλος του τουρνουά.

Με το καλό να φέρει και το... τρόπαιο στο Ηράκλειο! Και το γράφω αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο επίσημο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Κρήτη και το Ηράκλειο, μετά το Eurobasket. Αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 10 Νοεμβρίου απέναντι στη Λετονία, για την 7η αγωνιστική των ''παραθύρων'' του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτό δεν έχει ''φιξαριστεί'' αλλά οι περισσότερες πιθανότητες είναι να γίνει το παιχνίδι στα ''Δύο Αοράκια'', κάτι που θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Προφανώς η προσοχή όλων είναι στο Eurobasket, όπως είναι αναμενόμενο στις αναμετρήσεις των αγώνων του Νοεμβρίου στην αποστολή δεν θα βρεθεί ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Ντόρσει πιθανότατα και κάποιοι διεθνείς μας που θα έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική - έπειτα από το ματς στη Σερβία - έκλεισε απέναντι στο Βέλγιο το παράθυρο του Αυγούστου. Βρίσκεται στην 2η θέση με ρεκόρ 4-2 και με νίκη τον Νοέμβριο εξασφαλίζει, πρακτικά, την πρόκριση της. Η Ελλάδα μετά από την ήττα από τη Σερβία και τη νίκη επί του Βελγίου, το οποίο έχει ρεκόρ 3-3 και το οποίο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 13 Νοεμβρίου. Η αυλαία των προκριματικών θα κλείσει τον Φεβρουάριο, όταν η Εθνική Ανδρών θα υποδεχθεί η Σερβία και θα ταξιδέψει στη Ρίγα για τον αγώνα με τη Λετονία.

Βαθμολογία

1.Λετονία 5-1

2.Ελλάδα 4-2

3.Βέλγιο 3-3

4.Σερβία 3-3

5.Τουρκία 2-4

6.Μ.Βρετανία 1-5

Οι εναπομείνασες αγωνιστικές στο Παγκόσμιο

10/11/2022

Ελλάδα-Λετονία

Τουρκία-Βέλγιο

Μ. Βρετανία-Σερβία

13/11/2022

Λετονία-Μ. Βρετανία

Βέλγιο-Ελλάδα

Σερβία-Τουρκία

24/2/2023

Τουρκία-Λετονία

Μ. Βρετανία-Βέλγιο

Ελλάδα-Σερβία

27/2/2023

Σερβία-Μ.Βρετανία

Βέλγιο-Τουρκία

Λετονία-Ελλάδα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.