Μηδέν παθητικό, 15 βαθμοί…

10:26 | 28/02/2018

Ο κανόνας του εφετινού Εργοτέλη λέει πως μόνο αν κρατήσει ανέπαφη την εστία του μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα και όπως κάθε κανόνας, έχει λίγες εξαιρέσεις.

Οι εξαιρέσεις αυτές είναι οι αναμετρήσεις με τον Κισσαμικό τη 2η και τον Απόλλωνα Πόντου την 8η αγωνιστική, όπου μολονότι δέχθηκε γκολ, κατάφερε να μη χάσει. Οι δύο αυτοί πόντοι, είναι οι μοναδικοί όπου κατακτήθηκαν με παθητικό στην άμυνα.

Για να μπορέσει ο Εργοτέλης να πάρει τους υπόλοιπους δεκαπέντε, έπρεπε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, καθώς σε κανέναν από τους άλλους αγώνες όπου δέχθηκε γκολ, δεν πήρε κάτι στο τέλος.

Συγκεκριμένα οι 15 βαθμοί με μηδέν στην άμυνα:

1η αγ.: Εργοτέλης-Καλλιθέα 0-0 1β.

11η αγ.: Εργοτέλης-Αχαρναϊκος 3-0 α.α. 3β.

12η αγ.: Βέροια-Εργοτέλης 0-2 3β.

13η αγ.: Εργοτέλης-Σπάρτη 0-0 1β.

14η αγ.: Πανσερραϊκος-Εργοτέλης 0-1 3β.

15η αγ.: Εργοτέλης-Αναγέννηση Κ. 1-0 3β.

18η αγ.: Καλλιθέα-Εργοτέλης 0-0 1β.

Και οι μόλις 2 βαθμοί με παθητικό:

2η αγ.: Εργοτέλης-Κισσαμικός 1-1 1β.

8η αγ.: Εργοτέλης-Απόλλων Π. 1-1 1β.

Με εξαίρεση λοιπόν τους δύο τελευταίους αγώνες, σε όλους τους άλλους όπου ο Εργοτέλης δέχθηκε γκολ, στο τέλος γνώρισε και την ήττα. Φαίνεται ξεκάθαρα με αυτό πως η διαχείριση της εις βάρος ανατροπής, είναι κάτι άγνωστο στους κιτρινόμαυρους. 

Η έλλειψη εμπειρίας είναι μια βάσιμη δικαιολογία, δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ες αεί, καθώς στον δεύτερο γύρο που ξεκίνησε μόλις, θα πρέπει η κρητική ομάδα να μπορεί να «γυρίζει» εις βάρος της αποτελέσματα, καθώς μόνο έτσι θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε μια καλύτερη πορεία…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.