Μηνάς Λυσάνδρου: Ο άνθρωπος που «γέννησε» τη νέα Super League, κατεβαίνει για πρόεδρος

08:09 | 12/04/2019

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, λοιπόν, θα διεκδικήσει τις εκλογές της προσεχούς Τρίτης για την προεδρία της Super League, όπως αποκάλυψε και η ιστοσελίδα sport-fm, επιβεβαιώνοντας όλα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα.

Ο Λυσάνδρου πέραν της θέσης του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, με την οποία είναι γνωστός, είναι ο άνθρωπος που θα «φέρει την υπογραφή» του το νέο πρωτάθλημα και ο τρόπος διεξαγωγής του.

Είναι ο άνθρωπος που τον Ιανουάριο έφερε στο Δ.Σ της Λίγκας την πρωτότυπη πρόταση για τον τρόπο διεξαγωγής της επόμενης Super League, χωρίς πλέι οφ, αλλά με τρεις γύρους.

Οπως είναι γνωστό, η πρόταση Λυσάνδρου περιλαμβάνει δύο γύρους και έναν ενδιάμεσο ως bonus round που θα διεξάγεται τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ).

Με το σύστημα αυτό, η αγωνιστική περίοδος επεκτείνεται σε 32 αγωνιστικές, με την προοπτική να γίνουν 34  (για την ακρίβεια μπορεί να φτάσει τις 35 αγωνιστικές και κάθε ομάδα θα έχει από ένα ρεπό). Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τρόπος δεν γίνεται πουθενά αλλού και θα είναι κάτι πρωτοποριακό.

Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω, αφού δεν αποκλείεται και κάτι... έξτρα όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής. Υπομονή μέχρι να γίνουν οι ανακοινώσεις.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι από την Κύπρο και είναι γιος του Στέφανου Λυσάνδρου, μίας μεγάλης ποδοσφαιρικής μορφής της Ανόρθωσης. Ασχολήθηκε και ο ίδιος με το ποδόσφαιρο, πηγαίνοντας πιτσιρικάς στην Ανόρθωση, αλλά τελικά τον κέρδισε η νομική (αν και συνέχισε το ποδόσφαιρο σε μικρότερες κατηγορίες).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.