Καλαϊτζάκης: «Επόμενος μου στόχος η Εθνική»

12:27 | 23/03/2018

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο έμπειρος αθλητής και προπονητής του ταεκβοντό Κώστας Καλαϊτζάκης στο Czech Open που πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Μαρτίου στην πόλη Νίμπουρκ της Τσεχίας.

Ο Κώστας Καλαϊτζάκης γνωστός όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε Πανελλήνιο, μίλησε αποκλειστικά στο Capitano.gr για τις διακρίσεις,το μέλλον, την προπονητική αλλά και για τους υποψήφιους αθλητές των πολεμικών αθλημάτων.

Ο 29χρονος Ηρακλειώτης αθλητής έπειτα από τρεις αναμετρήσεις, κατέκτησε την τρίτη θέση στο Τσέχικο Open χάνοντας τον τελευταίο αγώνα από τον Σλοβένο αντίπαλο του. Ο Καλαϊτζάκης έκανε περήφανη την Κρήτη και το Ηράκλειο μια ακόμη φορά καθώς και στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές το έχει κατορθώσει με πρωτιές σε υψηλά επίπεδα. Με αυτή του την διάκριση, μπαίνει στο ράφι δίπλα σε άλλες δεκάδες κύπελλα και μετάλλια του ίδιου δήλωσε πως : «Είμαι χαρούμενος για την θέση που κατέκτησα και επόμενος μου στόχος είναι η Εθνική ομάδα». 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα αθλήματα πολεμικών τεχνών και το Ταεκβοντό: «Ξεκίνησα το 1999 με το Καράτε στο Ηράκλειο με τον δάσκαλο Παπαδόπουλο όπου ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο άθλημα έως το 2007. Αμέσως μετά ξεκίνησα με το Ταεκβοντό στο οποίο την πρώτη μου χρονιά κατάφερα και πήρα την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία μου. Μου άρεσε περισσότερο σαν άθλημα λόγω του πρωταθλητισμού που είχε σε μεγαλύτερο βαθμό από το Καράτε και έτσι έμεινα πιστός σε αυτό».

Πόσο σημαντικό είναι το Ταεκβοντό για εσένα: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα καθώς ασχολούμαι και επαγγελματικά ως αθλητής αλλά και προπονητικά. Εκτός το αθλητικό κομμάτι είναι και πόρος για την ζωή μου, είναι κάτι το οποίο ασχολούμαι όλη μέρα κάθε μέρα όλη την εβδομάδα και ως αθλητής με τις προπονήσεις που κάνω ο ίδιος αλλά και ως προπονητής. Μου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στη ζωή μου και θέλω να κάνω αυτό που αγαπάω με μεράκι και προσήλωση. Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούμαι εντατικά με την προπονητική όπου έχω την δική μου σχολή η οποία είναι παράρτημα της Κρητικής Ακαδημίας στην πόλη της Χερσονήσου και σε λίγο καιρό θα έχω και τον δικό μου σύλλογο».

Ήταν μέσα στους στόχους σου αυτή η σημαντική διάκριση; «Ο πιο σημαντικός στόχος ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο δεν κατάφερα να προκριθώ καθώς δεν πήρα την πρωτιά στο Πανελλήνιο κι έτσι αποφάσισα να πάρω μέρος στο Czech Open σε μια δυνατή διοργάνωση. Ο λόγος ο οποίος έλαβα μέρος στην Τσεχία ήταν για να έχω αγώνες στα “πόδια” μου έτσι ώστε να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος την επόμενη σεζόν καθώς θα προσπαθήσω να μπω στην Εθνική ομάδα».

Πώς βλέπεις το μέλλον σου στο άθλημα και ποιοι οι άμεσοι στόχοι για τη συνέχεια: «Οι άμεσοι στόχοι αθλητικά είναι να έχω όσους περισσότερους αγώνες μπορώ για να μπορέσω του χρόνου να πάρω την διάκριση και να καταφέρω να μπω στην Εθνική ομάδα και να καταφέρω να τελειώσω την αθλητική μου καριέρα με καλές επιτυχίες. Αυτό θα το επιδιώξω διότι αργότερα θα ασχοληθώ μόνο με την προπονητική δεν θα έχω το δικαίωμα να αγωνίζομαι».

Τι συμβουλές θα έδινες σε αθλητές οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με αθλήματα πολεμικών τεχνών;«Όρεξη για δουλειά να έχει ο κάθε αθλητής καθώς το αποτέλεσμα από τον αθλητισμό θα είναι μόνο θετικό. Το κυριότερο να δουλέψουν με το μυαλό τους έτσι ώστε να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην υγεία την σωματική όσο και την ψυχική, με τον τρόπο αυτόν θα καλλιεργηθεί το πνεύμα τους».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.