Μια ανάσα από τον τίτλο οι Ουόριορς

09:11 | 07/06/2018

Με τον εντυπωσιακό Κέβιν Ντουράντ να νικάει τον «τριπλό» ΛεΜπρόν Τζέιμς, οι Ουόριορς επικράτησαν και μέσα στο Κλίβελαντ των Καβαλίερς με 110-102 και κάνοντας το 3-0 βρίσκονται μια ανάσα από ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι μας προσέφεραν οι φετινοί τελικοί του NBA. Στο Κλίβελαντ οι Καβαλίερς έχοντας τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Γκόλντεν Στέιν ήθελαν μόνο τη νίκη απέναντι στους Ουόριορς για να ελπίζουν στην μεγάλη ανατροπή. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μπροστά, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Κέβιντ Ντουράντ. Ο φόργουορντ των... πολεμιστών ήταν απολαυστικός και με 43 πόντους (ρεκόρ καριέρας σε playoffs), οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 110-102 και στο 3-0. 

Ένα 3-0 που δίνει τον τίτλο, καθώς καμία ομάδα στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει να το ανατρέψει και με τέτοιους Ουόριορς είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει φέτος. Οι... ιππότες από την πλευρά τους πάλεψαν και με το παραπάνω. Προηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν μπροστά στο τέλος της περιόδου και συνολικά στο μεγαλύτερο μέρος όπως σας αναφέραμε πριν, αλλά στα δύσκολα μέτρησε η ποιότητα των πρωταθλητών. Μια ποιότητα που φάνηκε στο μοναδικό τρίποντο που πέτυχε στον τελικό ο Κάρι, σε αυτό του Ντουράντ από το... σπίτι του, αλλά και στις δύο ασίστ (από μία) που έδωσαν αυτοί οι παίκτες κλειδώνοντας τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν όπως αναφέραμε ο εντυπωσιακός Ντουράντ που έφτασε τους 43 πόντους και τον ακολούθησε ο Κάρι με μόλις 11 και το τραγικό για το ταλέντο του 1/10 τρίποντα και 3/16 σουτ συνολικά, ενώ άλλοι τέσσερις από τους φιλοξενούμενους είχαν 10 πόντους. Για τους ηττημένους ο ΛεΜπρόν και πάλι ήταν φοβερός πετυχαίνοντας το 10ο triple double σε τελικούς, έχοντας 33 πόντους 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Ο Λοβ ήταν θετικότατος με 20 και ο Σμιθ είχε 13, αλλά δεν έφτασαν για να πετύχει η ομάδα τους τη νίκη.

Πλέον το επόμενο παιχνίδι θα γίνει και πάλι στο Κλίβελαντ, αλλά όπως αναφέραμε καμία ομάδα στο παρελθόν δεν έχει ανατρέψει αυτό το 0-3 και θα είναι θαύμα να το κάνουν οι φετινοί Καβαλίερς απέναντι σε αυτούς του Ουόριορς. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.