Ακόμα μία ήττα και τώρα οι «τελικοί»!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ δεν τα κατάφερε καλά και πάλι, έχασε 1-0 από τον Άρη και πλέον κοιτάζει τα πλέι άουτ.

Ο Όμιλος δεν παρουσίασε το πρόσωπο που θα ήθελε απέναντι στους Θεσσαλονικείς, γνώρισε τη 10η σερί ήττα του στο πρωτάθλημα και δε βελτίωσε τη συγκομιδή του.

Στους 7 "τελικούς" που ακολουθούν, επομένως, πρέπει ν' ανακάμψει για ν' αποφύγει τις περιπέτειες του υποβιβασμού.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή την τριπλέτα συνέθεσαν οι Μεγιάδο, Στάικος και ντε Γκουζμάν. Στα «φτερά» της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Σαρδινέρο και Στάρτζεον, ενώ στην κορυφή ο Καστάνιος.

Έκανε πάλι το «δώρο» του

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος εμφάνισε τις γνωστές «ασθένειες» του και στο «Βικελίδης». Μπήκε νωθρά, δεν απέφυγε τα λάθη και φυσικά το πλήρωσε.

Μόλις στο 6’, έτσι, από λάθος πάσα του Μεγιάδο, οι Στάικος και Γιαννούλης μπερδεύτηκαν, ο Μπερτόγλιο έκλεψε, πάσαρε στον Μήτρογλου, που με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Πριν καν ξεπεράσουν το σοκ οι «ασπρόμαυροι», λίγο έλειψε να δεχτούν και ένα δεύτερο τέρμα, αφού στο 8’ το πλασέ του Σίλβα βρήκε στο δοκάρι.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν μια… υποψία φάσης με τον ντε Γκουζμάν, αλλά τίποτα παραπάνω. Στο 19’, βέβαια, ο Ολλανδός μέσος απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή.

Μετά το 20λεπτο ο ΟΦΗ ισορρόπησε κάπως, αλλά δεν είχε τρόπους δημιουργίας για να προβληματίσει ουσιαστικά την εστία του Κουέστα.

Στο 33’, εξάλλου, από ακόμη μία κακή αντίδραση της άμυνας, ο Σάσα αστόχησε σε σχεδόν κενή εστία από το ύψος του πέναλτι.

Από το ημίωρο και μετά είναι αλήθεια ότι ο Όμιλος «έπεσε» ξανά και στο 38’ χρειάστηκε να επέμβει ο Βάτερμαν στο μονοκόμματο σουτ από πλάγια του Μάνου.

Εντελώς ακίνδυνος

Υπνωτισμένα μπήκε και στην επανάληψη το σύνολο του Νιόπλια και μόλις στο 46’, ο Ρόουζ από κοντά δεν μπόρεσε δύο φορές να σκοράρει.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν στέκονταν καθόλου καλά και στο 55’ ο Γκάμα είχε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, με τον ΟΦΗ να έχει τη δική του σημαντική στιγμή στο 59’ με τον ντε Γκουζμάν.

Ούτε η είσοδος των Νέιρα-Σακόρα κατάφερε επί της ουσίας να προσφέρει κάτι στους φιλοξενούμενους, που δεν έφταναν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του συγκροτήματος του Μάντζιου, με το 1-0, πάντως, να είναι ρευστό και να μην εξασφαλίζει σιγουριά στους γηπεδούχους.

Παρόλα αυτά, ο ΟΦΗ δεν έβαλε πίεση στους «κιτρινόμαυρους», που κράτησαν το πολύτιμο «τρίποντο».

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Δεληζήση, Ροουζ, Σούντγκρεν, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Μπερτόγλιο (91’ Σάκιτς), Σίλβα (84΄Μπρούνο), Μήτρογλου (22’ λ.τρ. Μάνος).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης (79’ Ουές), Γιαννούλης, Διαμαντής, ντε Γκούζμαν (61’ Σακόρ), Μεγιάδο, Στάικος (57’ Νέιρα), Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Καστάνιος.

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.