Μια ιστορική ημέρα για τους Βετεράνους του Ηρακλείου

14:48 | 24/02/2019

62 βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες του μπάσκετ του Ηρακλείου, έδωσαν το «παρών» στην πρώτη ιστορική συγκέντρωση και αποφάσισαν ομόφωνα, για την ανάγκη ίδρυσης του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης

Το Σάββατο (23/02) αποτελεί μια ιστορική μέρα για τους Βετεράνους μπάσκετ του Ηρακλείου, καθώς δόθηκε το πράσινο φώς, για να αποκτήσουν ένα φορέα που θα παίξει δυναμικό ρόλο στα μπασκετικά δρώμενα από εδώ και στο εξής. Στην συνάντηση που έγινε στην αίθουσα τύπου, κάτω από τη θύρα 1 του Παγκρητίου σταδίου, «παρέλασαν» μερικές από το τις πιο ιστορικές φυσιογνωμίες για το μπάσκετ του Ηρακλείου και η συγκίνηση ξεχείλισε, στο ξεκίνημα αυτής της νέας προσπάθειας. 

Η απόφαση που ελήφθη ήταν η συγκρότηση μιας προσωρινής διοίκησης, η οποία θα «τρέξει» τα θέματα, μέχρι την ίδρυση του συνδέσμου, την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και τη διενέργεια εκλογών, προκειμένου να αναδειχθεί ένα μόνιμο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα εκλεγεί από τους Βετεράνους αθλητές και αθλήτριες μπάσκετ του Ηρακλείου. Στην προσωρινή διοίκηση, πρόεδρος θα είναι ο Μιχάλης Δασκαλάκης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Τούλης, Γενικός Γραμματέας ο Ηρακλής Σφακιανάκης, Ταμίας ο Δημήτρης Δότσιος και μέλη ο Γιάννης Ράλλης, η Εβελίνα Μπάκιντα και η Φραγκάκη Αγγελική. 

Οι Βετεράνοι συμφώνησαν στο ότι ο αριθμός των 62 μελών που ξεκινούν αυτήν την προσπάθεια, πολύ σύντομα θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς ο καθ’ ένας ξεχωριστά θα διαδώσει το εγχείρημα αυτό και σε άλλους βετεράνους, που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους, να είναι κοντά στην πρώτη αυτή συνάντηση. Ηδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και παλιοί αθλητές και παράγοντες, που δεν ήταν παρόντες στην πρώτη συγκέντρωση, έχουν ήδη ενημερώσει, για τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα.

Στην πρώτη συνάντηση των Βετεράνων, ο ορεξάτος Νίκος Τούλης, ο πολύπειρος Μιχάλης Δασκαλάκης και η «ψυχή» της προσπάθειας Δημήτρης Δόντσιος, εξήγησαν τους σκοπούς της ίδρυσης του συλλόγου και ακολούθησε συζήτηση με τους Βετεράνους, σε ένα δίωρο με πολύ …μπάσκετ και όμορφες ιστορίες από τα παλιά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και βετεράνος αθλητής του μπάσκετ Κώστας Βαρδαβάς, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Βαγέλλης Γιαννουλάκης. Απαντες τόνισαν ότι το κάλεσμα, σε όποιον βετεράνο αθλητή ή αθλήτρια μπάσκετ απο το Ηράκλειο, επιθυμεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια, είναι ανοιχτό σε όλους.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.