Μία μπασκετική γιορτή για τους πολλούς

Απόψεις

​Τέσσερις μέρες ανόθευτης μπασκετικής γιορτής σε μία πόλη που ξέρει να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις.

Το Final 8 ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο, ακόμα μία αθλητική γιορτή στέφθηκε με επιτυχία αφού η πόλη και οι επικεφαλής έχουν το «know how» και το μόνο που έχει μείνει είναι τα... υβριστικά συνθήματα στις εξέδρες.

Το ότι συζητάμε γι' αυτό σημαίνει πως τα πράγματα πήγαν καλά. Οταν σε μία διοργάνωση έχεις Ολυμπιακός, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Αρη και ΠΑΟΚ και δεν έχει ανοίξει ούτε μύτη, τότε ναι θα πεις για τα υβριστικά συνθήματα μπροστά σε μικρά παιδιά που πήγαν στα «Δύο Αοράκια» για να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους. Αλλά αλήθεια, εδώ στο Ηράκλειο θα λύσουμε όλες τις παθογένειες του αθλητισμού και θα μάθουμε τον κόσμο να συμπεριφέρεται λες και είναι σε όπερα;

Προφανώς δεν επικροτούμε τη συμπεριφορά αυτών των λίγων που έβριζαν μανάδες θέλοντας να βγάλουν την καφρίλα τους σε μία αθλητική γιορτή, αλλά συνολικά το οργανωτικό κομμάτι και ο τρόπος που διεξήχθη με το Final 8 έφτασε τα επίπεδα του άψογου.

Αυστηροί έλεγχοι έξω από το γήπεδο, χωρίς προβλήματα η μετακίνηση των φιλάθλων, γεμάτες εξέδρες (παρά την προσπάθεια ορισμένων να αποδείξουν το αντίθετο) και όλες οι ομάδες έχουν να λένε για τη φιλοξενία.

Το ότι υπάρχουν ακόμα μυαλά κάφρων που πηγαίνουν στο γήπεδο για να βρίσουν αισχρά, την ώρα που η πλειοψηφία των φιλάθλων είχε εξαιρετική συμπεριφορά, είναι κάτι που δεν φταίει το Ηράκλειο. Και στην τελική αυτή η εικόνα από τη μειοψηφία δεν θα αμαυρώσει την τεράστια προσπάθεια όλων για να ολοκληρωθεί με επιτυχία μία σπουδαία μπασκετική διοργάνωση και η πόλη να βγάλει ασπροπρόσωπους άπαντες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.