Μια νεανική Αναγέννηση «φτιαγμένη» από την Κρήτη

11:10 | 21/11/2020

Δείτε την παρουσίαση της ομάδας της Ιεράπετρας

H Aναγέννηση Ιεράπετρας, με αφορμή την αγωνιστική απραξία στην Γ' Εθνική όπως και στα περισσότερα πρωταθλήματα - παρουσίασε μέσω ανακοίνωσης, τα χαρακτηριστικά του εφετινού ρόστερ. Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των παικτών, οι 15 ποδοσφαιριστές από Κρήτη και οι 6 συνολικά μεταγραφές.

Αναλυτικά:

Σε μια δύσκολη χρονιά, σε μια χρονιά που όλες οι ομάδες της Γ΄Εθνικής «πρόλαβαν» να παίξουν μόνο 4 αγωνιστικές, η Αναγέννηση κατάφερε να βρίσκεται ψηλά στο πίνακα και να ξεχωρίσει για την μαχητικότητά της , αλλά και το νεανικό της ρόστερ. Όλες οι ομάδες ξεχωρίζουν για κάτι, άλλες για την επίθεσή τους, άλλες για την άμυνά τους, άλλες για το αήττητο σερί, άλλες για το υψηλό μπάτζετ και η Αναγέννηση για το κρητικό , νεανικό και λιονταρίσιο άρωμα που εκπέμπει.

Ο προπονητής μαζί με τον τεχνικό δ/ντή εισηγήθηκε το καλοκαίρι το σκεπτικό για τον σχεδιασμό της ομάδας, ένα σκεπτικό που δεν αλλάζει σε ένα βασικό σημείο: Αξιοποίηση των ντόπιων παικτών και των νέων αθλητών της περιοχής μας. Ο πρόεδρος με το ΔΣ συμφώνησαν και άρχισε ο σχεδιασμός για την συμμετοχή στη Γ΄Εθνική. Κινήσεις προσεκτικές , από πρόεδρο, ΔΣ και προπονητικό team. Κινήσεις που έχουν ως κύριο κριτήριο το ρόστερ της αντρικής ομάδας να είναι από παίκτες μικρούς σε ηλικία ( γιατί είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, οι νέοι αθλητές και χρειάζονται ευκαιρίες και παιχνίδια στα πόδια τους), η δίψα για και η διάθεση του κάθε παίκτη και ο χαρακτήρας του μέσα στο γήπεδο , μαζί φυσικά με τις δυνατότητές του στο χορτάρι.

Για να μιλήσουμε και με βάση τα στατιστικά μας και τους αριθμούς:

Για φέτος η Αναγέννηση έχει :

  • Μέσο όρο ηλικίας των παικτών της : 22,5 χρόνια
  • 21 παίκτες στην αντρική ομάδα από τους οποίους:
  • 15 Κρητικόπουλα - 13 από Ιεράπετρα και δύο από Άγιο Νικόλαο και Καλό Χωριό.
  • 6 μεταγραφές – εκτός Κρήτης. ΚΩΤΣΟΒΟ από Παναργειακό , ΛΑΘΟΥΡΗ από Αγίους Αναργύρους , ΜΕΡΚΟΥΡΗ από Ερμιόνη και ΓΚΛΩΤΣΟ από Αιγάλεω (τερματοφύλακας) και οι δύο Αμερικανοί μας , ο 26χρονος ΟΜΠΙΝΑ ΙΛΟΚΑ ( Νιγηριανός – Αμερικάνος ) και ο 19χρονος ΑΜΙΡ ΝΑΣ ( Αμερικανός )
  • 8 ποδοσφαιριστές γέννημα – θρέμμα της Ακαδημίας μας
  • 8 Λασιθιώτες κάτω των 20 ετών: ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 2004, ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ 2000, ΧΥΣΕΛΑΡΙ 2000, ΝΤΙΣΑ 2004 ( ακαδημία Αναγέννησης ), ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ 2004 ( ακαδημία Αναγέννησης ), ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ 2004 ( ακαδημία Αναγέννησης ), ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 2003 ( ακαδημία Αναγέννησης ), ΚΟΥΡΙΝΟΣ 2002.
  • 7 παίκτες της «παλιάς φρουράς», οι στυλοβάτες της ομάδας μας : ΛΙΟΝΤΑΚΗΣ ( αρχηγός , από 15 ετών σε εθνικές κατηγορίες – ακαδημία Αναγέννησης, ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ( Αν και η 5 ετών αποχή του είναι μεγάλη , είναι από τα πιο αξιόπιστα μπακ της Δ’ εθνικής- ακαδημία Αναγέννησης ) , ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ (ποιοτικό μπακ με πλούσιο βιογραφικό στην Κρήτη ) , ΧΑΤΖΑΚΗΣ ( αρχηγός , από 14 ετών σε εθνικές κατηγορίες , με πάνω από 300 συμμετοχές στην κατηγορία-ακαδημία Αναγέννησης ) , ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ( Η στρατιωτική του θητεία του κόστισε αγωνιστικά αλλά είναι ικανότατος επιθετικός με πλούσιο βιογραφικό στην Κρήτη – ακαδημία Αναγέννησης ) , ΧΡΥΣΟΦΑΚΗΣ ΡΑΦΑΗΛ ( μαχητικότατος και πεισματάρης , έχει δυνάμεις να προσφέρει πολλά περισσότερα ) , ΓΕΡΟΜΑΡΚΑΚΗΣ ( ακαδημία Αναγέννησης ) .

Με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι ο σχεδιασμός της Αναγέννησης κάθε χρόνο βασίζεται στα ντόπια παιδιά, στα δικά της ως επί τω πλείστον παιδιά και στους νέους με δίψα για το ποδόσφαιρο και το άθλημα. Για αυτό και πολύ μεγάλη βάση το τεχνικό και προπονητικό team δίνει στην Ακαδημία, στους αγώνες της και παρακολουθεί στενά την ομάδα των Νέων στο Β΄τοπικό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.