Μια ωφέλιμη ήττα…

Απόψεις

Η ήττα τώρα μπορεί να σημαίνει μια νίκη… μετά για τον ΟΦΗ.

Το ποδόσφαιρο φυσικά δεν είναι μόνο «τρίποντα» και ο σύλλογος του Ηρακλείου καλείται να… μάθει από το κακό αποτέλεσμα του Αγρινίου. Η αποτυχία κόντρα στον Παναιτωλικό πρέπει ν’ αποδειχτεί διδακτική. Είναι, βέβαια, νωρίς ακόμη και τα «σκαμπανεβάσματα» μοιάζουν φυσιολογικά. Η παρουσία, ωστόσο, στη Ν. Σμύρνη δημιούργησε προσδοκίες για μια αγωνιστική αλληλουχία, η οποία, όμως, «κόπηκε» απότομα την Δευτέρα (03/09).

Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά εκείνο που δεν άρεσε ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήρθε και απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που ήταν στα μέτρα των «ασπρόμαυρων». Η 2η αγωνιστική ήταν γεμάτη από άσχημες στιγμές στην πορεία του συνόλου του Παπαδόπουλου, το οποίο πρέπει να βγει ωφελημένο από το «στραπάτσο» που έπαθε.

Κακός ο Γρατσάνης, δε μοίρασε το… καρπούζι στη μέση, έφερε εκνευρισμό… Μέχρι εδώ σύμφωνοι… Στον ΟΦΗ, όμως, θα ήταν προτιμότερο να κάνουν focus στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Να κοιτάξουν στα μάτια την ήττα και να δουν με αυστηρό μάτι τα λάθη τους.

Για άλλο ένα ματς ο Όμιλος εμφάνισε προβλήματα στα μετόπισθεν και δέχτηκε γκολ από αμυντική αδράνεια. Επιθετικά ήταν ακίνδυνος και δεν απείλησε για περίπου 75 λεπτά, ενώ και πνευματική του ετοιμότητα κυμάνθηκε στα… ρηχά.

Οι υπερβολικές, σε αρκετές περιπτώσεις, αντιδράσεις των παικτών του ΟΦΗ έκαναν πιο εύκολη τη… διάθεση του ρέφερι να παίξει «έδρα». Εκεί πρέπει να εστιάσουν οι «ασπρόμαυροι» για να έρθει η πρόοδος. Με την επανέναρξη της Super League, εξάλλου, η ομάδα του Ηρακλείου περιμένει τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ».

Η δυναμική του «δικεφάλου» και η ιδιαιτερότητα του πρώτου επίσημου εντός έδρας ματς αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας της αποστολής του Ομίλου και δεν επιτρέπουν σίγουρα ανάλογα «φαινόμενα» στον αγωνιστικό χώρο. Η 15η Σεπτεμβρίου δεν αργεί και ο ΟΦΗ μέσα από τη σωστή διαχείριση των όσον προηγήθηκαν, όπως και μέσω της δουλειάς που θ’ ακολουθήσει, καλείται να στείλει μήνυμα βελτίωσης, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.