Μια του κλέφτη... δεύτερη δεν είχε!

08:28 | 30/09/2024

Ηρθε η απότομη προσγείωση του ΟΦΗ και ο κίνδυνος της γκρίνιας και της εσωστρέφειας - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Μπορεί ο ΟΦΗ να παίξει χειρότερα από τον αγώνα με το Λεβαδειακό την περασμένη Κυριακή; Ναι και το απέδειξε χθες με την ακόμα πιο απογοητευτική του εμφάνιση!

Μπορεί να ήλπιζε πραγματικά πως θα ήταν και χθες του Αγίου Βασιλείου και να έκλεβε κάτι από το ματς όντας τόσο κακός; Πιθανότατα ναι αν δεις πως συμπεριφέρθηκε μετά το γκολ-φωτοβολίδα του Μπαΐνοβιτς που αντί να του δώσει ώθηση, έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο πέφτοντας σε ύπνο και διαχειρίστηκε οικτρά (όπως θυμίζουμε και στο παιγνίδι με τον Ατρόμητο) το υπόλοιπο του αγώνα;

Δεν γίνεται όμως να έχεις δυο σερί εμφανίσεις κακές και να μην περιμένεις πως το ποδόσφαιρο δεν θα σου γυρίσει πίσω το απόλυτο τίποτα που έδειξες. Σε ένα θα συμφωνήσουμε με το Δέλλα: πως φέρει ακέραιη την ευθύνη για αυτό το 1-2, όχι όμως για τους λόγους που εξήγησε στις δηλώσεις του!

Ο ΟΦΗ δείχνει γενικά να μην ξέρει που πατά και που πηγαίνει και είπαμε δεν ήταν μόνον χθες που ήταν κάκιστος. Χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο ανάπτυξης, χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς δυνάμεις και νεύρο ότι δηλαδή έχει δείξει πάμπολλες φορές φέτος αν εξαιρέσουμε δυο ημίχρονα, ένα με Βόλο και ένα με τον Άρη. Μπερδεμένη ομάδα!

Μ’ έναν Φούντα να μην ξέρει που βρίσκεται από την αρχή του αγώνα όχι μόνο δεν βοηθούσε αλλά εμπόδιζε αρκετές φορές και την ανάπτυξη της ομάδας. Αποκορύφωμα εκεί που κατά την ταπεινή μου άποψη στέρησε ένα βέβαιο γκολ στη φάση που έκοψε την τελική από το Νους κι έδειξε πως ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του ήταν παραπάνω από το καλό της ομάδας. Αν εκεί άφηνε όπως ήταν φυσιολογικό το Νους να σουτάρει, ίσως να είχαμε άλλη εξέλιξη στον αγώνα.

Η ομάδα έδειχνε από πολύ νωρίς πως δεν πήγαινε καλά, οι αλλαγές όμως του Δέλλα έγιναν καθυστερημένα, ενώ από το 46’ φώναζε πως ήθελε νέα πρόσωπα και βέβαια μετά το 1-1 τις έκανε, όταν πια η ομάδα είχε χάσει και το ψυχολογικό προβάδισμα που είχε από το 1-0. Πάντως, δεν βοήθησαν καθόλου όσοι μπήκαν και γενικά η διαχείριση του ματς από τον πάγκο έδειξε πως όλα ήταν λάθος.

Παιδικά τα γκολ που δέχτηκε η ομάδα και γενικά δεν πίεσε, δεν έπεισε, σαν να έμεινε στον αγώνα με το κύπελλο! Μια αντιεπαγγελματική εμφάνιση από την αρχή ως το τέλος. Άραγε θα γίνει κάτι στην ομάδα ή απλά χαμογελάμε αμήχανα και πάμε παρακάτω;

Ωστόσο επειδή είπαμε τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά και πέρσι, με άλλο προπονητή και άλλο ρόστερ όταν μετά τις επικές νίκες με Αρη-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήλθαν οι ξεγυρισμένες σφαλιάρες και το «Γεντί Κουλέ» έγινε συνώνυμο του ποδοσφαιρικού γλεντιού κάθε φιλοξενούμενου, η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς είναι πια θέμα νοοτροπίας που δεν αλλάζει!

Μετά τους ύμνους για τις δυο σερί νίκες έρχεται η απότομη προσγείωση από δυο πολύ κακές εμφανίσεις οι οποίες όμως δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ρόστερ αλλά κυρίως με αυτά που βγάζει ή δεν βγάζει ο προπονητής στο γήπεδο.

Ο Δέλλας μας πήγε στα καλά αυτός θα μας βγάλει από το αδιέξοδο αλλά το ταμείο για την ομάδα δυστυχώς δείχνει πως έτσι δεν μπορείς να ελπίζεις πως ο στόχος για ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι δυνατόν να επιτευχθεί. Είναι πολύ κρίμα την ώρα που όπως λένε οι πληροφορίες οι οργανωμένοι (που δυστυχώς λείπουν πολύ από το γήπεδο) ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο «Γεντί Κουλέ» για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, να εγκαταλείψουν ξενερωμένοι όλοι οι υπόλοιποι.

Ο αγώνας στις Σέρρες είναι μια ευκαιρία κυρίως για να ξαναδούμε τον ΟΦΗ προ μηνός… αλλιώς από πολύ νωρίς μπαίνουμε πάλι σε γκρίνια και εσωστρέφεια!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.