Μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος της Εθνικής

SMS
10:57 | 27/02/2019

Ενα σκέπαστρο, μία καθυστέρηση, τα μικροπολιτικά παιχνίδια και στη μέση η Εθνική ομάδα

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η έδρα της θα είναι μακριά από την Αττική. Και όχι απλά για ένα παιχνίδι, άντε 2-3, όπως γινόταν παλιά που πετούσαν τα... ψίχουλα στην επαρχία, αλλά μόνιμα. Για την επόμενη τετραετία, το Παγκρήτιο θα είναι το «σπίτι» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οσοι βρίσκονται εκτός Κρήτης και Ηρακλείου ίσως να πιστεύουν πως μετά τις εξελίξεις και την οριστική συμφωνία ΕΠΟ και Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με το στάδιο, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, η πόλη φωταγωγήθηκε, τα μεγάφωνα έπαιζαν 24ωρη μουσική και το κλίμα ήταν γιορτινό. Στον έβδομο ουρανό όλοι, αδέρφια!

Αμ, δε! Πέραν της δεδομένης αναγνώρισης για την επιτυχία των ανθρώπων που «έτρεξαν» και μόχθησαν για να κατέβει στο Ηράκλειο η Εθνική ποδοσφαίρου, τίποτε άλλο. Αντίθετα, γκρίνια, μεμψιμοιρία και μία διάθεση αποδόμησης όλου αυτού. Μάλιστα, με αρκετή δόση... προσευχής να στραβώσει κάτι για να έχουμε να λέμε. Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, δηλαδή.

Και που να δείτε μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αλλαγή έδρας των δύο πρώτων εντός έδρας αγώνων. Εκεί να δείτε... γλέντια. Η μικροψυχία σε όλο της... το μεγαλείο. Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των μικροπολιτικών παιχνιδιών, για αυτούς που χρησιμοποιούν το Ηράκλειο και την Εθνική ομάδα ως άρμα στις... βουλευτικές τους βλέψεις. Εκεί να δείτε χαρές!

Εντάξει, αν είσαι ντόπιος ίσως να μη σου φαίνονται ξένα όλα αυτά. Ειδικά αν ξέρεις πρόσωπα και καταστάσεις. Αν είσαι όμως, όπως στη δική μου περίπτωση, από αλλού και βλέπεις πισώπλατες μαχαιριές και έναν «πόλεμο» εντυπωσιασμού, είναι να τρελαίνεσαι. Απορείς γιατί τέτοια κακομοιριά για κάτι που θα ωφελήσει ολόκληρη την πόλη. Αλλά μετά επανέρχεσαι στην πραγματικότητα. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Σημασία δεν έχουν οι επιτυχίες και τα έργα, αλλά ποιος τα κάνει. Ετσι θα έρθουν τα... ψηφαλάκια. Ποιος το... χέζει το Παγκρήτιο και την Εθνική αν δεν είμαστε εμείς σε πρώτο πλάνο. 

Ενα σκέπαστρο, λοιπόν, το οποίο άπαντες γνώριζαν εξ αρχής πως πρόκειται για δύσκολο έργο, έφερε νέα αντιπαράθεση. Φταίει ο... Χατζηπετρής που έλεγε ο Κηλαηδόνης. Το ότι η ΕΠΟ έχει την ευθύνη γι' αυτό, δεν έχει σημασία. Μικρά γράμματα. Οι εντυπώσεις να δημιουργούνται και η στοχοποίηση να επιτυγχάνεται. Σε λεπτομέρειες θα κολλήσουμε;

Ναι, το Ηράκλειο αντί να γιορτάζει ενωμένο και δυνατό για μια σειρά αθλητικών γεγονότων που το έβγαλαν από την αφάνεια και φυσικά για τη μεγάλη επιτυχία να γίνει το νέο «σπίτι» της Εθνικής ομάδας, βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Μικροπολιτικές νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών και το χέρι στην πίτα για το κομμάτι που αναλογεί στον καθένα. Βαφτίζουν δικές τους επιτυχίες τις επιτυχίες των άλλων και παραποιούν τις αλήθειες για δημιουργία εντυπώσεων.

Αυτά κανονικά όλους εμάς τους ρομαντικούς που χαιρόμαστε με τις ευχάριστες εξελίξεις και βλέπουμε στο βάθος ένα Ηράκλειο ως νούμερο ένα αθλητικό προορισμό, κανονικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν αυτά. Φτιάξτε το σκέπαστρο, να έρθει η Εθνική, να δούμε μπαλίτσα, να χαρούμε. Τόσο απλά. Αλλά είμαστε μέσα στη σκόνη που σηκώνουν αυτοί που κοιτάζουν πρωτίστως το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτοί που θα είναι πρώτοι στις κάμερες και στους φωτογραφικούς φακούς για τα 15 λεπτά δημοσιότητας όταν παίξει εδώ η Εθνική. Αυτοί που όχι μόνο δεν χαίρονται με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις της πόλης τους, αλλά έχουν μέσα τους την χαιρεκακία για τις όποιες καθυστερήσεις παρουσιάζονται.

Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί που ξέρουν. Που ρωτούν και μαθαίνουν. Που γνωρίζουν την αλήθεια και δεν... εντυπωσιάζονται από βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Υπάρχουν κι αυτοί που αποφεύγουν την καταστροφολογία και θα κάνουν υπομονή για ένα σκέπαστρο ξέροντας πως η απώλεια δύο αγώνων στο Παγκρήτιο είναι μικρότερη μπροστά στην τετραετία που έρχεται. Και αυτή η τετραετία δεν είναι πολιτική...

ΥΓ: Αλήθεια, όλοι αυτοί του... αθλητικού και τουριστικού ευπρεπισμού, που κόπτονται για την Εθνική και το Ηράκλειο, διάβασαν την ανακοίνωση της ΕΠΟ; Ή, έστω, ρώτησαν τους ανθρώπους της ίδιας της Ομοσπονδίας επί του θέματος; Ή μήπως δεν γνωρίζουν πως στην εποχή της υπερπληροφόρησης, τίποτα δεν μένει κρυφό;

ΥΓ2: Είναι τουλάχιστον αστείο από τη μία η ΕΠΟ με την ανακοίνωσή της να κρατά χαμηλούς τόνους, επαινώντας τη δουλειά του Δήμου και της Περιφέρειας και από την άλλη να γίνει αντιπολίτευση... εξ Ηρακλείου.

ΥΓ3: Την ίδια την Εθνική, που προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι επικεφαλής της είναι έναν ανηλεή πόλεμο για ένα... σκέπαστρο, τη σκέφτεται κανένας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το Παγκρήτιο

Βαρδαβάς: «Προς το συμφέρον της Εθνικής η απόφαση για το Παγκρήτιο»

Η ΕΠΣΗ παραποιεί την αλήθεια για το Παγκρήτιο

Σκληρή απάντηση του δήμου για το Παγκρήτιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.