Μνημόνιο συνεργασίας και με την Περιφέρεια

15:18 | 13/07/2020

Μετά τον Δήμο Ηρακλείου, πιστοποιήθηκε η συνεργασία της ΓΓΑ με την Περιφέρεια Κρήτης έπειτα από συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Μετά την συνάντηση στο Δήμο Ηρακλείου και το μνημόνιο συνεργασίας για το Παγκρήτιο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την δημιουργία νέων.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Παντινάκης στο LIVETALKS και την εκπομπή «Sold Out» με τον Γιάννη Χαμαλάκη, το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Περιφερειάρχης προβλέπει:

-ακόμα μια πισίνα στο ΕΑΚΗ

-στέγαστρο στο κολυμβητήριο του Λίντο

-πρόσθετες γηπεδικές εγκαταστάσεις βόλεϊ, μπάσκετ και τένις.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην ανάδειξη των αθλητικών εγκαταστάσεων: «σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτακη, συνεχίζουμε συστηματικά την ανάδειξη και την εξέλιξη των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Στόχος μας είναι, παράλληλα με όλα αυτά που εξελίσσονται στο Παγκρήτιο στάδιο και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, να έχει σύντομα η Κρήτη πολλούς λόγους για να φιλοξενήσει πολλές και μεγάλες διοργανώσεις».

Και πρόσθεσε: «Κορυφαία όλων είναι το Conference cup, που έχουμε ήδη καταθέσει τον φάκελο μας ο οποίος βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης κι έχουμε και πολύ καλές προοπτικές, όπως φαίνεται. Με αφορμή αυτό, συντονισμένα όλες οι δυνάμεις της Κρήτης δουλεύουμε μέσα από τα μνημόνια αυτά ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες μας. Όλα τα μελετητικα και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η Κρήτη να αποτελέσει και αθλητικό προορισμό που είναι και ο απώτερος στόχος μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός, υπογράμμισε: "Όλοι οι φορείς βοηθάμε για να πάμε το Ηράκλειο μπροστά στα αθλητικά γεγονότα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα φτιάχνουν: μια ακόμα κολυμβητικη πισίνα 33 μέτρων, ένα σκεπαστρο για το υφιστάμενο κολυμβητήριο, ένα κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα τένις και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ για τους αθλητές και τους αθλούμενους».

Και πρόσθεσε: «Πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε εγκαταστάσεις όπως αξίζουν και αρμόζουν στην πόλη μας και στον νομό. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα όλοι οι πολίτες θα είναι πολύ χαρούμενοι γιατί το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα αρχίσουν μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες. Παράλληλα τρέχουν κάποιες εργασίες όπως η αλλαγή στους βατήρες, η αλλαγή στα φώτα στο κλειστό γυμναστήριο, έργα που γίνονται στο στάδιο.

«Αρχές Σεπτέμβρη θα έχουμε αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις» είπε ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ.

Τέλος, το πρωί της Τρίτης ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για τις "πολύπαθες" μηχανολογικες εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, που έχουν να αλλάξουν περίπου 20 χρόνια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.