Μοίρασε «ευχαριστώ» η «Ζωοδόχος Πηγή»

11:52 | 31/08/2018

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη εμφάνιση της Σύλιας Χιώτη με την Εθνική Ομάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ (World Para Swimming European Championships-Dublin 2018), που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στις 13-19 Αυγούστου 2018.

H ανακοίνωση της ''Ζωοδόχου Πηγής'':

''Η Χιώτη έλαβε μέρος σε 4 τελικούς στην Κατηγορία S13 Vision (όραση), εκ των οποίων ο ένας (100μ. Πρόσθιο) χαρακτηρίστηκε αγώνισμα non metal event. Σε αυτό το αγώνισμα η Χιώτη κατέκτησε την 3η θέση με χρόνο 1.24.99 (1η Redfern Rebecca-GBR, 2η Endrolath Mariene-GER).

Στα 200μ. Μ.Α. κατέκτησε την 5η θέση με χρόνο 2.42.37. Στα 100μ. Ελεύθερο πέτυχε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1.04.18 καταρρίπτοντας το δικό της προηγούμενο (1.04.96 – Βερολίνο 2018) και κατέκτησε την 5η θέση.

Τέλος, πήρε την 6η θέση στα 50μ. Ελεύθερο σημειώνοντας χρόνο 29.65 Οι χρόνοι που σημείωσε η Σύλια Χιώτη σε αυτούς τους αγώνες αποτελούν όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Μαλαισία το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτριά μας, στην Παγκόσμια Κατάταξη, κατέχει την 4η επίδοση στον Κόσμο στα 100μ. Πρόσθιο. Επίσης η Χιώτη ήταν η νεότερη κολυμβήτρια της κατηγορία της σε αυτούς τους αγώνες καθώς και η νεότερη της Εθνικής μας Ομάδας.

Ο Αθλητικός όμιλος ‘Ζωοδόχος Πηγή’ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκο Συριγωνάκη για την υποστήριξή τους καθώς και το Δήμο Ηρακλείου και το ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την παραχώρηση κολυμβητικής διαδρομής στο κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου.

Η Εθνική μας Ομάδα συμμετείχε με 15 κολυμβητές-κολυμβήτριες, κατακτώντας την 8η θέση στην Ευρώπη ανάμεσα σε 37 κράτη και με τελικό απολογισμό 6 Χρυσά, 2 Ασημένια και 3 Χάλκινα μετάλλια. Εκτός από τα μετάλλια που κατέκτησαν, οι αθλητές μας κολύμπησαν και σε 23 τελικούς κατακτώντας 6 τέταρτες, 6 πέμπτες, 6 έκτες, 3 έβδομες και 2 όγδοες θέσεις. 

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ‘αδελφό’ Αθλητικό Σωματείο ‘Δελφίνια Ηρακλείου’ και τον κοινό μας προπονητή κ. Αγαπητό Μηναδάκη για την υποστήριξη που προσφέρουν στον Όμιλό και την προσπάθεια μας''

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.