Μόνο μια φορά: Το βράδυ που ο Τζόρνταν έπαιξε με το Νο.12

07:50 | 24/04/2020

Πριν από 30 χρόνια, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 1990, ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε για μία και μοναδική φορά με το Νο.12 στην πλάτη αντί του 23

Με το ''The Last Dance'' να αποτελεί σημείο αναφοράς τις τελευταίες ημέρες για τους μπασκετόφιλους - και μη - ανά τον κόσμο. Πάμε να θυμηθούμε μια ιστορία, η οποία έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντινου, 30 χρόνια πριν, οι Μπουλς αντιμετώπιζαν στην Φλόριντα τους Ορλάντο Μάτζικ. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, όταν οι «Ταύροι» πήγαν στα αποδυτήρια τους έγινε αντιληπτό πως κάποιος είχε κλέψει τη φανέλα με το Νο.23. Οι Αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν πως το συμβάν έγινε ανάμεσα στο πρωινό χαλάρωμα της ομάδας του Σικάγο και το παιχνίδι. Μάλιστα, ανακρίθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του γηπέδου, όμως δεν βρέθηκε κάτι με την φανέλα να... κοσμεί κάποιο σαλόνι ακόμα και σήμερα.

Οι Μπουλς δεν είχαν φροντίσει να φέρουν δεύτερη φανέλα για τον Τζόρνταν, ωστόσο όπως σε κάθε ταξίδι υπήρχε μία για παν ενδεχόμενο με το Νο12 και χωρίς όνομα στην πλάτη. Στην ανακοίνωση μάλιστα των πεντάδων, ο εκφωνητής τόνισε στον κόσμο, «προσέξτε απόψε ο Μάικλ Τζόρνταν φοράει το Νο.12 στη φανέλα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι μιλούν για το ντοκιμαντέρ «Last Dance»

Τι πίνει ο Τζόρνταν;

Ρεκόρ τηλεθέασης το «The Last Dance»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.