Μονόδρομος η αλλαγή προπονητή στον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Πέπε Μελ αδυνατεί να ανατρέψει τα πράγματα, αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα, αδυνατεί να σώσει τον ΟΦΗ.

Αφού δε σοκάρονται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά ούτε ο Πέπε Μελ που δηλώνει ότι δεν αισθάνεται πίεση, ο ΟΦΗ χρειάζεται άλλου είδους σοκ για να σώσει ό,τι σώζεται και να μη μπει σε μπελάδες. Γιατί, πλέον, η κατάσταση είναι οριακή, ο ΟΦΗ παραμένει στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας και έτσι όπως έχουν τα πράγματα όλο αυτό μοιάζει με κάτι μη αναστρέψιμο.

Ο Πέπε Μελ είναι ένας προπονητής με βαρύ βιογραφικό, ήρθε κουβαλώντας αυτό, έφερε αισιοδοξία, αλλά μάλλον ήρθε σε λάθος τάιμινγκ αφού η μία νίκη σε 12 παιχνίδια δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει τον... σταυρό του μαρτυρίου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οκ, συμβαίνει παντού, δεν γίνεται όλοι οι προπονητές να «κουμπώνουν» σε μία ομάδα. Ο Ισπανός δεν έχει δείξει κάτι, δεν μπορεί κιόλας έτσι όπως είναι η κατάσταση στον ΟΦΗ και η αντικατάστασή του μοιάζει αυτή τη στιγμή ως μονόδρομος.

Ο Πέπε Μελ θα έπρεπε να είχε φύγει... χθες, αδυνατεί να ανατρέψει τα πράγματα, αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα, αδυνατεί να σώσει τον ΟΦΗ από τον αγωνιστικό κατήφορο. Toν προπονητή δεν τον αλλάζεις επειδή δεν πήρες αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά επειδή δείχνει ανήμπορος να προετοιμάσει την ομάδα του για το κρισιμότατο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Ισως σε μία άλλη περίοδο, σε ένα διαφορετικό κλίμα, με στήριξη και με κανονικότητα να τα πήγαινε καλύτερα, τώρα όμως δεν είναι ο κατάλληλος και δε δείχνει να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η Κρητική ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει και κόντρα στον Πανσερραϊκό να γίνει ένα ριστάρτ, μία επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων μπας και σωθεί η χρονιά και δεν γεμίσουν... τα γραφεία των ψυχολόγων με το εφετινό ρόλερ κόστερ συναισθημάτων.

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που η αλλαγή προπονητή μοιάζει ως η ενδεδειγμένη λύση για να αντιστραφεί το κλίμα, να πάρει τα πάνω του ο κόσμος και να επιχειρηθεί η συσπείρωση που απαιτείται τούτη τη δύσκολη στιγμή. Αυτό ο Μελ δεν μπορεί να το κάνει. Πιο εύκολα αλλάζεις προπονητή από το να αλλάξεις ολόκληρη την ομάδα. Εκτός αν είναι καλοκαίρι. Θα 'ρθει κι αυτό...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.