Μόνος του και όλοι τους!

Απόψεις

Πόσο εύκολο είναι να είσαι συγκεντρωμένος την ώρα που γύρω σου κάποιοι φροντίζουν να βάζουν μπουρλότο;

Μπαρτσελόνα, VAR, ξένοι διαιτητές, γκρίνια, άναρθρες κραυγές τώρα που... σφίγγουν τα γάλατα. Τα πλέι άουτ είναι σχεδόν στα μισά της διαδρομής, η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και των μπαράζ όχι μόνο παραμένει, αλλά κορυφώνεται και πλέον κάθε αγωνιστική... μυρίζει μπαρούτι.

Έτσι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και έτσι θα είναι. Ο ΟΦΗ στη μέση των «εκρήξεων», ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ, προσπαθεί να συνεχίσει ανεπηρέαστος τον αγώνα του σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Και θα τον συνεχίσει ανεπηρέαστος δίχως την τακτική άλλων ομάδων και δίχως τις φωνές για τις εντυπώσεις. Από τον Οκτώβριο του '18 έως σήμερα αυτός είναι ο ΟΦΗ και σε αυτόν τον δρόμο πορεύεται.

Ο άλλος δρόμος είναι οι ανακοινώσεις, οι τσαμπουκάδες στα επίσημα και οι δήθεν ηχηρές δηλώσεις περί «φιλικών» που το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν γέλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά από συγκεκριμένα πρόσωπα και ούτε η τελευταία.

Γέλιο προκαλούν και τα αποτελέσματα. Ο ΟΦΗ μάχεται, «φτύνει αίμα» για να κρατηθεί στην κατηγορία και σε άλλα παιχνίδια βλέπεις αποτελέσματα που τουλάχιστον σου προκαλούν μειδίαμα. Υπάρχει κάτι μεμπτό; Όχι φυσικά, όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος (πνιχτό γέλιο). Αυτά, όμως, καλό είναι να τα βλέπουν όσοι διακρίνουν φαντάσματα ακόμα και για την ίδια τους την ομάδα, δηλαδή τον ΟΦΗ.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι οι άλλοι, το θέμα είναι ο ΟΦΗ και ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη του σιωπηλά και με γνώμονα το αγωνιστικό κομμάτι. Ένας ΟΦΗ που δεν περιμένει από κανέναν τίποτα και καλά κάνει γιατί ακριβώς αυτό πρεσβεύει: την ανεξαρτησία και την καθαρότητα. Ένας ΟΦΗ που γνωρίζει ότι κάθε παιχνίδι θα είναι και «τελικός». Ένας ΟΦΗ με καθαρό κούτελο. Κλειστά αυτιά και προχωρά.

Από αυτό και μόνο γίνεται αντιληπτό πόση σημασία θα έχει η εξασφάλιση της παραμονής. Πέραν των δεδομένων, θα είναι και μία συντριπτική ήττα σε όσους προσπαθούν να μετατρέψουν τα πλέι άουτ σε παρωδία. Γι' αυτούς του λίγους που σηκώνουν τη... σημαία της επανάστασης, μεταμορφώνονται σε... Ρεάλ και ταυτόχρονα δημιουργούν εντυπώσεις με δηλώσεις σε ρυθμό πυροβόλου.

Και κάτι τελευταίο: το θέμα δεν είναι οι ξένοι διαιτητές. Το θέμα είναι διαιτητές που θα βλέπουν την οφθαλμοφανή παράβαση χωρίς να χρειάζονται το VAR. Γιατί είδαμε και τους ξένους διαιτητές στο κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό...

Κατά τα λοιπά, υπομονή να τελειώσουν τα πλέι άουτ, να βγει αλώβητος ο ΟΦΗ από όλο αυτό και να μη χρειαστεί ξανά να πάρει μέρος σε τέτοια παρωδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα, αλλά σημαντικό το πρόβλημα του ΟΦΗ

Υψηλό ποσοστό για τον ΟΦΗ σε συμμετοχή νέων παικτών

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.