Μουντιάλ 2022: Οι... νέοι αγώνες διάρκειας 100+ λεπτών

20:44 | 22/11/2022

Νέα... μόδα στο ποδόσφαιρο


Μετά από δύο ημέρες Παγκοσμίου Κυπέλλου, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αυτό το Μουντιάλ είναι διαφορετικό, όχι μόνο λόγω της διαμάχης επειδή διεξάγεται σε μια χώρα όπως το Κατάρ, αλλά και λόγω ενός στοιχείου που δεν περνά απαρατήρητο στον αγωνιστικό χώρο, τον πρόσθετο χρόνο, τις καθυστερήσεις.

Η διακοπή για το VAR, αλλά και άλλες περιπτώσεις «υποχρεώνουν» τους διαιτητές να δίνουν... απλόχερα επιπλέον χρόνο, έπειτα από άνωθεν εντολές από τα όργανα διαιτησίας της FIFA, τα οποία είχαν διαβεβαιώσει ότι θα περιόριζαν τις απώλειες χρόνου. Γι' αυτό το λόγο η πλειοψηφία των αγώνων έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα 100 λεπτά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης "Mundo deportivo".
«Ζητήσαμε από τους διαιτητές να είναι πολύ αυστηροί και να προσθέσουν ό,τι χρειάζεται για να αντισταθμιστεί η απώλεια χρόνου» σχολίασε πριν λίγες ημέρες ο θρυλικός παλαίμαχος διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα, νυν επικεφαλής διαιτησίας της FIFA.
Οι βασικές οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι διαιτητές γι' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν σαφείς: προστατέψτε τον παίκτη, τιμωρώντας το βίαιο παιχνίδι, και προσπαθήστε να αποφύγετε την εξαπάτηση του διαιτητή και τη σπατάλη χρόνου.
«Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία του παίκτη. Δεν θέλουμε ο ένας αντίπαλος να θέσει έναν άλλον σε κίνδυνο. Θα είμαστε πολύ σκληροί επίσης και θα τιμωρούμε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν, αναζητώντας δικό τους όφελος. Είναι κάτι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» εξήγησε ο Κολίνα, αφήνοντας να εννοηθεί ο λόγος αυτών των... πολύωρων αναμετρήσεων.

Μέχρι σήμερα, οι καθυστερήσεις που προστέθηκαν στους πρώτους πέντε αγώνες ήταν:
Κατάρ-Ισημερινός: 10 λεπτά (5 + 5) / Αγγλία - Ιράν: 24 λεπτά (14 + 10)/ Σενεγάλη-Ολλανδία: 10 λεπτά (2 + 8) / Σενεγάλη-Ολλανδία: 10 λεπτά (2 + 8) / ΗΠΑ-Ουαλία: 13 λεπτά (4 + 9) / Αργεντινή-Σαουδική Αραβία: 19 λεπτά (6 + 13).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.