Μουντιάλ 2026: Η υπόθεση βίζα κάνει άνω κάτω το Παγκόσμιο Κύπελλο

10:30 | 07/05/2024

Δύο χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, μόνο οι διοργανώτριες ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς είναι βέβαιο ότι θα πάρουν μέρος αλλά κάποιοι πρέπει να αναζητήσουν βίζα προτού οι ομάδες του προκριθούν. Και ίσως άργησαν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 απέχει όντως δύο χρόνια, αλλά ορισμένοι οπαδοί μπορεί να μην έχουν καμία τύχη να λάβουν βίζα για να παρακολουθήσουν αγώνες σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Δηλαδή, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για ορισμένους οπαδούς να λάβουν βίζα για να ταξιδέψουν σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, πρόκειται να διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 και κάποιοι οπαδοί πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία έκδοσης βίζας.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδά, ίσως είναι αργά

Μέχρι στιγμής, μόνο οι διοργανώτριες χώρες - οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς - έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Και όμως, ορισμένοι οπαδοί πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία προγραμματισμού του ταξιδιού τους προτού καν μάθουν αν θα παίξει η ομάδα που προτιμούν.

Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που ανέδειξε ρεπορτάζ του Άνταμ Κράφτον στο “The Athletic”. Το θέμα εδώ δεν είναι ότι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό απαγορεύουν σε ορισμένους ταξιδιώτες να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις. Αντίθετα, είναι ότι η αναμονή για μια συνέντευξη για βίζα σε ορισμένες χώρες θα μπορούσε να καταστήσει αδύνατο τον προγραμματισμό του ταξιδιού στη Βόρεια Αμερική για το Παγκόσμιο Κύπελλο2026.

Ο Κράφτον αναφέρει τη μεγάλη αναμονή για συνεντεύξεις στα προξενεία των ΗΠΑ στην Πόλη του Μεξικού και τη Γκουανταλαχάρα. Και στις δύο περιπτώσεις, η κράτηση μιας συνέντευξης τώρα θα οδηγήσει σε συνέντευξη μετά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. Ο προγραμματισμός μιας συνέντευξης για βίζα στο προξενείο των ΗΠΑ στην Μπογκοτά της Κολομβίας είναι, από τη στιγμή που γράφεται αυτό, κάτι που θα πρέπει να κάνετε πάνω από 22 μήνες νωρίτερα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 και η απογοήτευση για τη βίζα

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που θέλουν να ταξιδέψουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 είναι φυσικά απογοητευμένοι από την ασάφεια της κατάστασης. Οι μητροπολιτικές περιοχές που φιλοξενούν αγώνες - οι οποίες βασίζονται σε εισροή τουριστικών χρημάτων γύρω από το τουρνουά - φέρεται να είναι επίσης απογοητευμένες από τις καθυστερήσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, πρόσφερε συμβουλές στους επίδοξους ταξιδιώτες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους τώρα. "Ενθαρρύνουμε τους υποψήφιους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA που θα χρειαστούν βίζα για τις ΗΠΑ να κάνουν αίτηση τώρα – δεν απαιτείται να έχουν αγοράσει εισιτήρια εκδηλώσεων, να έχουν κάνει κρατήσεις ξενοδοχείων ή να έχουν κάνει κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων για να πληρούν τις προϋποθέσεις για βίζα επισκεπτών", είπε το Υπουργείο στο The Athletic.

Πηγή: parapolitika.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.