Μουντιάλ - προβλέψεις: Ο δρόμος προς τον τελικό

Απόψεις

Τι είδαμε έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το συμπέρασμα από τα πρώτα νοκ-άουτ, ποιοι θα προκριθούν στα ημιτελικά, ποιος θα το κατακτήσει; Ο Γιάννης Χαμαλάκης προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα

Νομίζω ότι παρακολουθούμε ένα εξαιρετικό τουρνουά, αυτό που γίνεται μέσα στις γραμμές των γηπέδων του Κατάρ, τουλάχιστον.

Έχουμε δει έως τώρα δύο ομάδες που δικαιολογούν την μεγάλη τους ποιότητα (Βραζιλία – Γαλλία) και δικαίως είναι φαβορί για τελικό, την Αργεντινή του πάθους και της προσμονής όπου όλα κινούνται γύρω από τον Μέσι και την Πορτογαλία που αποτελεί σημείο αναφοράς, όσο συνεχίζει στο τουρνουά κερδίζει παραπάνω πόντους.

Η Ολλανδία δεν εντυπωσίασε έως τώρα αλλά με Φαν Χααλ στον πάγκο είναι αποτελεσματική και με ένα ευνοϊκό bracket μπορεί να βρεθεί ημιτελικό, η Αγγλία είναι κάπως βαρετή αλλά δεν την ξεγράφεις. Το Μαρόκο πέταξε έξω το Βέλγιο και την Ισπανία, με φοβερό τουρνουά, με κόσμο στις εξέδρες και πάθος που δύσκολα συναντάς. Η Κροατία παίζει με την αύρα της φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης.

Για να τα πάμε πιο πίσω: Στις απογοητεύσεις του Μουντιάλ είναι ξεκάθαρα το Βέλγιο, η Ουαλία και η Κόστα Ρίκα. Οι χειρότερες ομάδες του τουρνουά. Λίγα πράγματα το Μεξικό, το Ιράν αλλά και οι ποιοτικές Ουρουγουάη - Δανία οι οποίες βρέθηκαν να παλεύουν την πρόκριση ως το τέλος.

Η Γερμανία δεν ήταν τόσο κακή ως τα αποτελέσματα της, μια νέα ομάδα που της έλειπαν πράγματα αλλά έμεινε εκτός λόγω της 6αρας των Ισπανών, οι οποίοι και αυτοί έπεσαν στον... λάκκο που έσκαψαν. Στις λεπτομέρειες εκτός και οι Τυνήσιοι με μέτρια εικόνα, προκρίθηκε η Αυστραλία αλλά σε λίγα χρόνια δεν θα θυμάσαι ότι ήταν στο τουρνουά. Γκανέζοι και Καμερουνέζοι προσέφεραν θέαμα, έκαναν μεγάλες νίκες και έφυγαν ικανοποιημένες.

Aδικημένο γκρουπ ο Καναδάς, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, το ''zero'' τον αδικεί. Αδικημένος και ο Ισημερινός, έμεινε εκτός με τέσσερις βαθμούς και καλή εικόνα. Την Σερβία, την Πολωνία και την Σενεγάλη τις βάζω στην ίδια ζυγαριά: Πήραν το ματς που έπρεπε, εμφανίστηκαν έτοιμες για το τουρνουά αλλά μέχρι εκεί…Γκάνα, Αυστραλία, Καμερούν σοο

Ένα χειροκρότημα στους Ιάπωνες, στις ΗΠΑ και τους Σαουδάραβες γιατί για διαφορετικούς λόγους άφησαν το αποτύπωμα τους στο Κατάρ.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΘΗΜΑ

Βραζιλία – Κροατία: Οι Βραζιλιάνοι μας θύμισαν τα παιδικά μας χρόνια, μια ομάδα με αλεγρία, χαίρεσαι να την βλέπεις και πως διασκεδάζουν το ποδόσφαιρο. Το είχαμε ξεχάσει από εκείνους. Εύκολα ή δύσκολα θα προκριθούν απέναντι σε μια σοβαρή ομάδα που έχει έναν από τους καλύτερους στόπερ του Μουντιάλ (Γκβάρντιολ). Ένα fun bet με 2-1, 3-1.

Ολλανδία – Αργεντινή: Ομάδες τακτικής, δεν παρασύρονται. Η Ολλανδία έχει πολύ καλό προπονητή, περισσότερους σταρ στο ρόστερ, η Αργεντινή έχει τον Μέσι και μια ορμή που την οδηγεί αλλά δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει. Σφιχτό παιχνίδι που δεν χωρά προγνωστικά, πολύ κοντά στην παράταση, με άσο ημίχρονο / Χ τελικό (1/Χ) για τους τολμηρούς.

Γαλλία – Αγγλία: Πολύ καλύτερη στο μάτι η Γαλλία, έχει τον κορυφαίο του τουρνουά (Εμπαπέ), έχει ανώτερα χαφ και περισσότερες λύσεις. Οι Άγγλοι με πρωταγωνιστή τον Μπέλινχαμ έχουν ελπίδες για να δημιουργήσουν πρόβλημα στους Γάλλους. Φαβορί με 65%-35% οι Γάλλοι, όχι παραπάνω. 2-1, 1-1 για σκορ.

Μαρόκο – Πορτογαλία: To Μαρόκο έχει ποιότητα με δυνατή άμυνα. Πιο πλήρης η Πορτογαλία, ‘’τρόμαξε’’ κόσμο με Ελβετία, φαίνεται ότι το θέμα με Ρονάλντο δεν την επηρεάζει. Πρόκριση Πορτογαλία, εύκολα ή δύσκολα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Καλύτερη ομάδα η Βραζιλία, εκτιμώ ότι θα φτάσει στον τελικό εκτός αν προκριθεί η Αργεντινή και το ματς γίνει... ειδικών καταστάσεων. Αντιλαμβάνεστε ότι Βραζιλία - Αργεντινή σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μπορείς να το προβλέψεις, απλά παρακολουθείς. Στο άλλο ταμπλό, η Πορτογαλία με την εμφάνιση της με την Ελβετία έχει την ένταση και την υπομονή να λυγίσει την άμυνα του Μαρόκο που ίσως μείνει από καύσιμα. Εδώ που τα λέμε, το Μαρόκο έχει κάνει ήδη διπλή, τεράστια επιτυχία. Το Γαλλία - Πορτογαλία θα είναι τεράστιο ματς, 50%-50%, στο Αγγλία - Πορτογαλία θα δώσω προβάδισμα στον Φερνάντο Σάντος, νομίζω του ταιριάζουν τα ''τρία λιοντάρια''.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.