Μπαπέ: «Γεννήθηκα για να κερδίζω»

12:00 | 08/07/2023

Ο Κιλιάν Μπαπέ ανέλυσε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, εξήγησε τη φιλοδοξία του και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αίσθημα του ανικανοποίητου που τον διακατέχει σε συνέντευξη του, μετά την ανάδειξη του σε κορυφαίο Γάλλο ποδοσφαιριστή της σεζόν 2022-23 από την «Equipe» και το «France Football». 

«Είμαι ανταγωνιστής και όταν παίζω, παίζω για να κερδίζω. Δεν έχει σημασία με ποιον αγωνίζομαι, όπως δεν έχει σημασία η φανέλα που φοράω και εκπροσωπώ. Ποτέ δεν με ικανοποιεί η νίκη, θέλω να κερδίζω συνέχεια. Πάω διακοπές, κάνω επαναφορά, ανακτώ ενέργεια και επιστρέφω με την πείνα που όλοι ξέρουν. Δεν συμβιβάζομαι ποτέ, θέλω απλώς να κερδίζω, ποτέ δεν θα είμαι ικανοποιημένος», είπε μεταξύ άλλωνο Μπαπέ και συνέχισε: «Είμαι πάντα δυσαρεστημένος... Λέω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω ξανά και καλύτερα. Έχω αυτή την πείνα να κερδίζω. Δεν θέλω να είμαι σε μια ομάδα μόνο για να συμμετέχω. Γι' αυτό μερικές φορές ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι αλαζόνας. Δεν φοβάμαι την αποτυχία, είναι μέρος της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή. Αλλά έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι γεννήθηκα για να κερδίζω και θέλω να το δείξω σε όλους».

Για την τωρινή του ομάδα, την Παρί Σεν Ζερμέν και τον ανεκπλήρωτο στόχο της κατάκτησης του Champions League, σχολίασε: «Δεν ξέρω τι κάνει λάθος η Παρί και δεν μπορεί να κατακτήσει το Champions League, δεν είναι δικό μου θέμα. Πρέπει να μιλήσεις με τους ανθρώπους που οργανώνουν την ομάδα, που χτίζουν αυτόν τον σύλλογο. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Ήμουν ο καλύτερος παίκτης, ο πρώτος σκόρερ για πέμπτη διαδοχική χρονιά στη Ligue 1. Πολλά πράγματα με κάνουν περήφανο. Πρώτον, συνεχίζουμε να κερδίζουμε τίτλους. Ο τίτλος είναι ο πιο δύσκολος, γι' αυτό όλοι οι παίκτες αγωνίζονται.

Και, φυσικά, είμαι ευχαριστημένος με το να έχω διατηρήσει το προσωπικό μου επίπεδο σε μια σεζόν με περίπου 50 γκολ. Είχα εξαιρετικές στιγμές, εξαιρετικές επιδόσεις, επίσης, είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω ακόμα καλύτερα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.