Μπαράζ: Ο τρόπος διεξαγωγής, η πρεμιέρα και οι αντίπαλοι του Ηροδότου

17:40 | 07/06/2021

Πώς θα διεξαχθούν τα μπαράζ, ποιοι αντίπαλοι «κλείδωσαν» και η πιθανότερη ημερομηνία - όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Με την ολοκλήρωση και τυπικά της κανονικής διάρκειας του Κρητικού ομίλου της Γ' Εθνικής ο Ηρόδοτος μπαίνει... επισήμως σε διαδικασία μπαράζ περιμένοντας να οριστικοποιηθούν όλοι οι αντίπαλοι και να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας.

Για το δεύτερο έχουμε τονίσει ότι από τη στιγμή που εκκρεμούν αγώνες στον 9ο όμιλο (ο μοναδικός που δεν έχει ολοκληρωθεί) τα μπαράζ αναμένεται να αρχίσουν μία εβδομάδα μετά το φινάλε, δηλαδή στις 20 Ιουνίου. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι χθες, 6 Ιουνίου, ο Ηρόδοτος έπαιξε με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ τότε έχει μπροστά του τουλάχιστον 14 μέρες... απραξίας περιμένοντας τα μπαράζ.

Οι αντίπαλοι και... ο πιθανός αντίπαλος

Θυμίζουμε ότι οι 10 πρωταθλήτριες ομάδες των ισάριθμων ομίλων της Γ' Εθνικής θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος) όπερ σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή οι «κλειδωμένοι» αντίπαλοι του Ηροδότου για τα μπαράζ είναι ο Πανιώνιος, η Κηφισιά και η Θύελλα Ραφήνας. Εκκρεμεί ακόμα ένας αντίπαλος που θα προκύψει από τον 9ο όμιλο. Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε ο Παναιγιάλειος είναι η ομάδα που ηγείται της βαθμολογίας.

Οι δύο 2 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League, δηλαδή συνολικά θα ανέβουν 4 ομάδες στη Football League (εφόσον... υπάρχει Football League του χρόνου).

Πιο αναλυτικά η προκήρυξη αναφέρει:

I. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) Ομάδες.

II. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των πέντε (5) Ομάδων, με γεωγραφικά κριτήρια Βορράς και Νότος. Ο ένας όμιλος (Βορράς) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – Πρωταθλητές των 1ου ,2ου ,3ου,4ου και 5ου Ομιλων. Ο άλλος ‘Όμιλος (Νότος) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – Πρωταθλητές των 6ου ,7ου ,8ου,9ου και 10ου Ομιλών.

III. Διαγράφεται η αρχική πρόβλεψη (που όριζε ότι οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) και δέκα (10) αγωνιστικές και ορίζεται ότι οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας.

IV. Οι δύο (2) πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

Εάν υπάρξουν ισοβαθμίες η επιλογή θα γίνει με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π. Εφόσον με τα κριτήρια αυτά δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε,Ε. της ΕΠΟ.

V. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022. VI. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων (04) Ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι υπόλοιπες έξι (06) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.

Εφόσον με τα κριτήρια αυτά δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε,Ε. της ΕΠΟ, αναλόγως του χρόνου που θα προκύψει το ζήτημα.

Άρθρο 16

Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού. Εφόσον οι προβλέψεις σχετικά με τις ομάδες που προβιβάζονται /υποβιβάζονται ανάμεσα στην ανώτερη κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία αλλάξουν από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της ανώτερης κατηγορίας, ή και της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής τότε θα συμπληρωθεί ανάλογα και η παρούσα προκήρυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σώθηκε ο Πόρος, έπεσε η Δαμάστα

Το πανόραμα μετά την ολοκλήρωση του Κρητικού ομίλου

Σκύβαλος: «Μπαίνουμε ως αουτσάιντερ στα μπαράζ»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.