Μπαρτζώκας: «Επειδή έβαλε δύο σουτ ο Μήτογλου, δεν σημαίνει ότι είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό»

14:13 | 01/11/2023

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη όπου αύριο (2/11, 19:45) θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο ματς με τους Τούρκους, υποστήριξε πως η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν «μια παρένθεση», ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κάλυψη παικτών όπως ο Μήτογλου.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

Για το πώς αισθάνεται ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Δεν αισθανόμαστε καλά όταν χάνουμε. Στον Ολυμπιακό πάντα το ζητούμενο είναι η νίκη. Το πρόγραμμά μας είναι αυτό που είναι, έχουμε αμέσως μετά δύσκολες υποχρεώσεις και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο».

Για την Φενέρμπαχτσε: "Είναι μία ομάδα που είναι πασιφανές ότι έχει ταλέντο και ποιότητα. Έχει και καλό ρεκόρ στην EuroLeague. Είναι προφανές ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε, πολύ καλύτερα τουλάχιστον από προχθές".

Για το αν παίζουν ρόλο τα περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων στα playoffs πριν από το αυριανό ματς: "Νομίζω όχι. Δεν έχει καμία σχέση. Είναι διαφορετικές ομάδες, διαφορετική περίοδος, διαφορετική φόρμα των παικτών. Δεν έχει καμία σχέση τι έγινε πέρυσι. Πάντα είναι απαιτητικό το παιχνίδι στην Τουρκία, είναι δύσκολη ατμόσφαιρα, αλλά πάντα το μπάσκετ είναι αυτό που μετράει. Αν παίξεις καλά, θα κερδίσεις".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει την νίκη: "Όλα αυτά που κάνουμε, που είναι πολύ σημαντικά. Τα μικρά σημαντικά πράγματα που είναι απαραίτητα για να κερδίσεις. Τα ριμπάουντ, να μην κάνεις λάθη, να κάνεις καλές επιλογές, να παίξεις ομαδικά, να είσαι σκληρός, να πάρεις τις 50-50 μπάλες. Όλα αυτά τα πράγματα. Πολλές φορές παίζει ρόλο και μία απόφαση όταν το ματς είναι κλειστό. Ποτέ δεν ξέρεις από πριν πώς θα κερδίσεις.

Πιστεύω ότι σιγά-σιγά παίζουμε όλο και καλύτερα. Ήταν μία παρένθεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, γιατί είχε πολλά πράγματα που έπρεπε να διαχειριστούμε μέσα και έξω από την ομάδα. Το προηγούμενο παιχνίδι στην EuroLeague ήταν με την Αναντολού Εφές, που είχαμε μία καλή εμφάνιση. Βλέπουμε και το χθεσινό αποτέλεσμα, που η Μακάμπι νίκησε στο Μιλάνο.

Για όλους δεν υπάρχει σταθερότητα στο τι να περιμένεις από κάθε ομάδα. Και είναι φυσιολογικό αυτό λόγω Παγκοσμίου πρωταθλήματος, λόγω πολλών τραυματιών, λόγω του προγράμματος που είναι βαρύ. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δουλεύεις κάθε μέρα και να βελτιώνεσαι".

Για το γεγονός ότι η Φενέρ δύο σέντερ που σουτάρουν από μακριά (Παπαγιάννης και Σανλί) και αν αυτό αποτελεί έξτρα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο πώς θα μαρκάρει το Pick and Pop δεδομένου ότι Μιλουτίνοβ και Φαλ προτιμούν να μένουν πίσω: «Επειδή έβαλε δύο σουτ ο Μήτογλου αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό που έχει τον Φαλ και τον Μιλουτίνοβ. Σαφώς και διαμορφώνει μία κατάσταση ένας ψηλός που σουτάρει από την περιφέρεια. Άλλωστε είναι και μόδα στο ΝΒΑ, όλοι ψάχνουν για ένα Stretch-5. Όμως εμείς έχουμε τις δικές μας δυνατότητες, αυτοί πρέπει να μας αντιμετωπίσουν μέσα στο καλάθι, οπότε θα κοιτάξουμε τι να κάνουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.