Μπλάτερ: Λάθος επιλογή το Κατάρ

14:20 | 08/11/2022

Ο πολύπειρος πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, παραδέχθηκε ότι η επιλογή του Κατάρ για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022 ήταν μια επιλογή λανθασμένη.

Ο Ελβετός, που επί 17 έτη υπήρξε επικεφαλής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μίλησε στην εφημερίδα «Tages Anzeiger» και, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε λάθος την προτίμηση στη χώρα του Κόλπου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος επιθυμούσε ανάθεση της διοργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το Κατάρ είναι μια μικρή χώρα και το Μουντιάλ είναι πολύ μεγάλο για μια τέτοια χώρα. Η επιλογή ήταν λάθος. Τότε, συμφωνήσαμε στην εκτελεστική επιτροπή ότι η Ρωσία θα είχε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και οι ΗΠΑ το Μουντιάλ του 2022», υπογράμμισε ο Μπλάτερ.

«Αυτό θα ήταν μια χειρονομία ειρήνης, εάν δύο μακροχρόνιοι πολιτικοί αντίπαλοι διοργάνωναν το Παγκόσμιο Κύπελλο ο ένας μετά τον άλλο», συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «Μια εβδομάδα πριν από το Κογκρέσο της FIFA, το 2010, ο Μισέλ Πλατινί με πλησίασε και μου είπε ότι το πλάνο μας δεν δουλεύει. Τελικά, χάρη στις ψήφους του Πλατινί το Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε στο Κατάρ αντί για τις ΗΠΑ. Αυτή είναι η αλήθεια.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.