«Μπλόκο» στον ΟΦΗ

19:21 | 01/02/2020

Το αντιποδόσφαιρο της ΑΕΛ και ο Κρίστινσον κράτησαν τον ΟΦΗ στο 0-0 στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Όμιλος ήταν φανερά ανώτερος από τον αντίπαλο του, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις επιτυχίες και να κάνει αποφασιστικό "βήμα" για τα πλέι οφ.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μαρινάκης, Κουτρουμπής και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Βαζ ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

«Άκαρπη» υπεροχή

Ο ΟΦΗ θέλησε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο εξ’ αρχής και σε σημαντικό βαθμό τα κατάφερε. Οι παίκτες του είχαν την κατοχή, έβγαζαν ωραίες συνεργασίες και με το «καλημέρα έψαχναν το γρήγορο γκολ.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν πάρει τη «μάχη» του κέντρου, δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις από τα πλάγια και από τον άξονα, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν ουσία στην υπεροχή τους.

Και είχαν τις φάσεις για να το κάνουν. Στο 3’ με τον Βαζ, στο 12’ και στο 16’ με τον Φιγκεϊρέντο. Μετά το 25’, βέβαια, η πίεση του ηρακλειώτικου συλλόγου δεν είχε την ίδια ένταση, αλλά και πάλι ήλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κρατούσαν καθόλου την μπάλα στα πόδια και γενικά είχαν παθητικό ρόλο. Είχαν κάποιες προϋποθέσεις, αλλά τίποτα παραπάνω. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους το σύνολο του Σίμου είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Σεμέντο στο 38’.

Ίδιο «σκηνικό»

Στην επανάληψη το «μοτίβο» της συνάντησης ήταν το ίδιο. Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι πιεστικός. Εμφάνιζε, βέβαια, σημάδια νευρικότητας στην τελική προσπάθεια και δεν ολοκλήρωνε τις συνεργασίες του.

Οι Σεμέντο και Τσιλιανίδης, εξάλλου, δεν είχαν καταφέρει να μπουν στην… εξίσωση και να πάρουν με επιτυχία προσωπικές ενέργειες, κάτι που «κόστιζε» στον Όμιλο.

Στον αντίποδα, ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ομάδας του Γρηγορίου, που προσπαθούσε να «κλέψει» το ματς σε κάποια αντεπίθεση. Στο 63’, άλλωστε, είχε σπουδαία στιγμή, όταν η άμυνα ολιγώρησε και ο Νούνιτς αστόχησε.

Τρία λεπτά αργότερα, πάντως, ο «Τσίλια» σέντραρε και ο Βαζ πλάσαρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι, σε μια μεγάλη χαμένη φάση για τους «ασπρόμαυρους».

Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν καθόλου την πρωτοβουλία και στο 73’ πλησίασαν ξανά το γκολ, αλλά ο Φιγκειρέντο δε σημάδεψε σωστά από πολύ κοντά, έπειτα από φάουλ του Ναμπί.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός με την είσοδο του στη συνάντηση έδωσε ζωηράδα στον ΟΦΗ, ωστόσο το γκολ δεν ερχόταν.

Στο φινάλε, μάλιστα, ο Φωτιάς κατάφερε με τα σφυρίγματα του να εξοργίσει εξέδρα και παίκτες του ΟΦΗ, με πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του σοβαρού τραυματισμού του Φερέιρα στο 88’ στο γόνατο, που δεν έδωσε ούτε φάουλ.

Στο 94’, βέβαια, ο Όμιλος απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το «τρίποντο». Ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φιγκεϊρέντο έπιασε την «καρφωτή» κεφαλιά και ο Κρίστινσον αντέδρασε εξαιρετικά. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και το σύνολο του Σίμου δεν πήρε αυτό που άξιζε.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Βαζ, Τσιλιανίδης, Σεμέντο (86’ Φερέιρα, 91’ λ.τρ. Μάνος), Φιγκεϊρέντο.

Λάρισα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα (87’ Βινίσιους), Μιλοσάβλιβιτς, Παπάζογλου (52’ Νούνιτς), Μούζεκ, Μόρας, Μασούρας (λ.τρ. 24’ Μπούστος), Σεφέροβιτς, Μπέρτος, Αλί Μοχάμεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινητικές στιγμές: Ο ΟΦΗ τίμησε τον Κόμπι

Συγκίνηση στο Γεντί Κουλέ για Παπαδόπουλο

Στο «Γεντί Κουλέ» ο Κούγιας

Θυμηθείτε το live του ματς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.