Μπολάκης: «Η ομάδα έχει βαριά φανέλα και παίκτες με προσωπικότητα»

ΟΦΗ

Είναι από τους παίκτες «κλειδιά» του ΟΦΗ, με σταθερά καλή απόδοση, όπου και όποτε του ζητηθεί να αγωνιστεί. Ο Μανόλης Μπολάκης μίλησε στο Capitano.gr για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και συνεχίζει να γίνεται για την επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου 1994 ο Μπολάκης μπήκε από… νωρίς στα δύσκολα, όταν κλήθηκε να αγωνιστεί με την ομάδα να βρίσκεται στη Super League, οπότε και κατέθεσε τα… διαπιστευτήριά του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Το ταλέντο του φάνηκε από την αρχή και μολονότι τις χρονιές που ακολούθησαν δεν ήταν στα βασικά πλάνα των προπονητών του, εφέτος έχει αδράξει την ευκαιρία και αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά «εργαλεία» που έχει ο Παπαδόπουλος στη διάθεσή του. 

Μιλώντας αρχικά για τις επτά σερί νίκες, οκτώ μαζί με το ματς με τον Αχαρναϊκό οι οποίες έχουν φέρει τον ΟΦΗ σε θέση ανόδου, Μανόλης Μπολάκης λέει: «Η ομάδα πλέον έχει βρει τα πατήματά της και στα τελευταία παιχνίδια και κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία. Έχουμε αποκτήσει την ψυχολογία που πρέπει να διαθέτει μια μεγάλη ομάδα, ειδικά μετά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε». 

Αναφερόμενος στα προβλήματα αυτά, είπε: «Τα Χριστούγεννα είχαμε μείνει περίπου 15 παίκτες στην ομάδα. Όποιοι μείναμε το κάναμε για την ομάδα. Για να τη βοηθήσουμε, αλλά να βοηθηθούμε και εμείς από αυτήν. Ο κάθε παίκτης βοήθησε τον άλλο και φτιάξαμε όλοι μαζί αυτό το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και πλέον μπορούμε και νικάμε σε κάθε αγώνα». 

Μια προσπάθεια που όπως αναφέρει δεν ήταν εύκολη, όμως: «Υπάρχει ένα καλό άγχος στην ομάδα. Έχουμε καλούς και έμπειρους παίκτες και όπως προείπα καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Αυτό βοηθά στο να δίνουμε όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα το 100% των δυνατοτήτων μας για να νικάμε κάθε αγώνα. Κοιτάμε τον κάθε αγώνα και εντός και εκτός. Στα εντός έδρας ματς έχουμε και τον κόσμο που με την παρουσία τους μας βοηθά αρκετά και είναι κάπως πιο εύκολο για εμάς. Πλέον όμως δείχνουμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια εξίσου καλό πρόσωπο. Μένουμε συνέχεια όλοι μας συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Για το τι είναι αυτό που κάνει τον ΟΦΗ να ξεχωρίζει, ο Μανόλης Μπολάκης λέει: «Πάντα ο ΟΦΗ σαν ομάδα είχε το πάθος και τη δυναμική. Μέσα στην έδρα μας ένα παραπάνω. Τώρα βρίσκουμε και στα εκτός έδρας την εικόνα που πρέπει. Η ομάδα έχει βαριά φανέλα και θέλει παίκτες με προσωπικότητα όπως είναι αυτοί που έχει. Το κλειδί είναι το οικογενειακό κλίμα που έχουμε στα αποδυτήρια».

291700.jpg#asset:7048


Στους τελευταίους αγώνες τον βλέπουμε να αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας, κάτι που όπως υπογραμμίζει: «Θα παίξω όπου με χρειαστεί η ομάδα και μου πει ο προπονητής μου. Έχω παίξει και παλαιοτέρα εκεί και την ήξερα τη θέση. Το που θα παίξω δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία Εγώ θέλω να κερδίζει η ομάδα και να βοηθώ και εγώ, ενώ παράλληλα και να βελτιώνομαι».

Σε ότι έχει να κάνει με τη συνολική παρουσία του εφέτος, απονέμει τα εύσημα στον προπονητή του: «Παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής, το να σε πιστεύει, να σε βοηθά και να σου φτιάχνει τη ψυχολογία. Το ίδιο και οι συμπαίκτες που έχει. Εγώ θέλω να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα να παρουσιάζομαι όσο καλύτερος γίνεται».

Το Σάββατο ο ΟΦΗ θα πάει στην Καλλιθέα, σε έναν αγώνα που όπως λέει ο Μπολάκης: «Είναι ένας ακόμα δύσκολος αγώνας και όπως βλέπουμε κάθε ματς και πάμε να πάμε για τη νίκη. Παίζουν την ίδια αγωνιστική και η Παναχαϊκή με τον Άρη και θα έχουν απώλειες. Αυτό όμως εμάς δεν μας απασχολεί. Το μόνο που θέλουμε είναι να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα και αυτό θα κάνουμε και το Σάββατο. Κάθε παιχνίδι για εμάς από εδώ και πέρα είναι τελικός…».

Τέλος για τη συνέχεια μέχρι να φτάσει η ομάδα το στόχο της, τονίζει: «Είναι κρίσιμη η επόμενη αγωνιστική, αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Ο κακός μας εαυτός είναι το μόνο που μας φοβίζει. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε όλα τα θετικά που έχουμε και στον αγωνιστικό χώρο και εκτός». 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.