Μπορούσε τη νίκη ο ΟΦΗ

21:18 | 26/08/2018

Ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος 2-2 στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο, όμως μπορούσε να πάρει και τη νίκη.

Η επιστροφή του ηρακλειώτικου συλλόγου στη Super League συνδυάστηκε με ισοπαλία, αποτέλεσμα που κρίνεται σίγουρα θετικό. Οι «ασπρόμαυροι», πάντως, με βάση την εικόνα τους θα μπορούσαν να πάρουν το «διπλό» στην πρεμιέρα.

Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης και Κοροβέσης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν Μεγιάδο-Παπαστεριανός και μπροστά τους κινούταν, σε ρόλο οργανωτή ο Νέιρα. Στις πτέρυγες της επίθεσης έπαιξαν Κουτσιανικούλης και Πλατέλλας και στην κορυφή ο Βουό.

«Ψυχρολουσία»

Η αναμέτρηση ξεκίνησε άσχημα για τους φιλοξενούμενους, που μόλις από το 9’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Κόρμπος «έκλεψε» στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Μεγιάδο, προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μασούρα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Η εξέλιξη αυτή έδειχνε να σοκάρει αρχικά το σύνολο του Παπαδόπουλου… Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, ο Κεϊτα λίγο έλειψε να σκοράρει.

Ανατροπή σε 5 λεπτά με Νέιρα

Και ενώ μεσοαμυντικά φάνηκε να χάνεται η συγκέντρωση για λίγο, από την άλλη ήταν φανερό πως η ομάδα του Ηρακλείου δημιουργικά… πατούσε καλά. Με τον Κουτσιανικούλη ιδιαίτερα κεφάτο έβαζε… δύσκολα στην άμυνα των «κυανέρυθρων». Στο 12’ και στο 19’, έτσι, είχε… μικροευκαιρίες με Πλατέλλα και Παπαστεριανό, πριν ο Νέιρα αναλάνει δράση.

Στο 23’ ο Αργεντινός ισοφάρισε και αφού η μπάλα κόντραρε στον Σταυρόπουλο, ενώ στο 27’ μ’ ένα πανέμορφο τεχνικό σουτ δεν άφησε περιθώριο στον Μανοϊλοβιτς και σημείωσε το 1-2! Στο 36’, εξάλλου, ο Κουτσιανικούλης θα μπορούσε πετύχει και ένα τρίτο τέρμα για τον ΟΦΗ.

Νέο… σοκ

Κι ενώ όλα έβαιναν καλώς για τους «ασπρόμαυρους» στο 44’ δέχτηκαν την ισοφάριση. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Στρέζος απέκρουσε και ο Σταυρόπουλος πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-2.

Πεσμένος ρυθμός

Σα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ρυθμός ήταν πεσμένος και το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 59’, βέβαια, ο Νέιρα πλησίασε στο χατ-τρικ. Ο Πανιώνιος, από τη μεριά του, είχε μια καλή στιγμή στο 64’ με τον Μασούρα. Οι δυο ομάδες ήθελαν, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους για ν’ απειλήσουν. Ο ΟΦΗ δεν ήταν το ίδιο επιθετικός, αλλά δεν κινδύνευε καθόλου από το συγκρότημα του Ανιγκό. Στο 80’, ωστόσο, ο Μπανανά έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς αστόχησε απελπιστικά από τη μικρή περιοχή.  Πέντε λεπτά αργότερα οι «ασπρόμαυροι» είχαν τη δική τους σπουδαία φάση, όμως το φάουλ του Ντίνα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και πέρασε άουτ. Ο Νέιρα, τέλος, είχε ακόμη μια ευκαιρία για το 3ο του τέρμα στον αγώνα στο 88’.

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Μανοϊλοβιτς, Κούρντι, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (74' Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς (74' Καμαρά), Ντουρμισάι.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος , Αργυρόπουλος, Κουτσιανικούλης (83' Σάσι), Βουό, Πλατέλλας (83' Ντίνας), Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μεγιάδο (62' Κυριακίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του live

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.