Μπουχαλάκης ενόψει Ιταλίας: «Γι’ αυτά τα ματς ζούμε…»

17:21 | 03/06/2019

Ο ηρακλειώτης μέσος μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής απέναντι στη «σκουάντρα ατζούρα (08/06).

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο novasports.gr. O 26χρονος μέσος αναφέρθηκε στην παρουσία του στη «γαλανόλευκη» και στο σπουδαίο αγώνα που έρχεται.

Ο άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως άπαντες ξέρουν τι θ’ αντιμετωπίζουν και πρόσθεσε ότι όλοι οι παίκτες… ζουν για τέτοια ματς. Αναλυτικά:

Ανδρέα πως ζήσατε την πρωτοποριακή μίνι προετοιμασία στην Ολλανδία;

«Το διάστημα στην Ολλανδία μόνο θετικό ήταν για μας. Λειτούργησε ως μια περίοδος προσαρμογής κυρίως για τα παιδιά που είμαστε από τη Superleague διότι προερχόμασταν από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης, ενώ είχαμε σταματήσει και τις προπονήσεις με τις ομάδες μας και κάναμε ατομικά προγράμματα. Οπότε βοήθησε στο να βρούμε και πάλι τα πατήματά μας. Όσο πιο πολύ βρισκόμαστε τόσο το καλύτερο θα είναι για να μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να βγαίνει ομοιογένεια».

Εκτός από τον αγωνιστικό ρυθμό, είχε και χαρακτήρα "δεσίματος" ώστε να ξαναβρεί η Εθνική το οικογενειακό κλίμα που λεγόταν όχι είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια;

«Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε και από τις ομάδες μας αλλά και από τις μικρότερες εθνικές ομάδες. Οπότε αυτές οι προπονήσεις ήταν κυρίως για να βρούμε έναν αγωνιστικό ρυθμό αλλά και για να πετύχουμε αυτό που λες. Να δεθούμε ακόμα περισσότερο και να φτιάξουμε ακόμα περισσότερο το κλίμα, το οποίο πρέπει να σου πω πως είναι ήδη πολύ καλό. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και θεωρώ πως γενικά αυτή η μίνι προετοιμασία ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία».

Ομολογουμένως είστε μια γενιά παικτών με κοινές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και σε καλές ηλικίες. Τί σημαίνει η Εθνική ομάδα για σας;

«Τα περισσότερα παιδιά είναι σε καλή φάση. Πρωταγωνιστούν με τις ομάδες τους και είναι σε υψηλό επίπεδο. Είναι σημαντικό ότι με πολλά από τα παιδιά αυτά στις μικρότερες εθνικές ομάδες είχαμε σημειώσει κάποιες επιτυχίες και το δέσιμο ουσιαστικά υπάρχει από τότε. Όλοι μας από μικροί θεωρούσαμε πολύ σημαντική την Εθνική ομάδα. Όλοι βάζουμε την ομάδα πάνω από μας, έχουμε ποιότητα και νομίζω μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό και να πάμε στις μεγάλες διοργανώσεις».

Το φιλικό με την Τουρκία άφησε μια άσχημη γεύση στον ουδέτερο που παρακολούθησε το ματς. Τί έχεις να πεις για αυτό το ματς και την εικόνα της ομάδας;

«Ο κόσμος που βλέπει απ' έξω δε μπορεί να τα καταλάβει αυτά. Οι περισσότεροι ήμασταν ενάμιση μήνα εκτός αγώνων. Δεν είχαμε ρυθμό οπότε είναι δύσκολο με τέσσερις πέντε προπονήσεις να έχεις επανέλθει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να βγάλεις φρεσκάδα στο παιχνίδι σου απέναντι σε μια ομάδα της οποίας οι παίκτες έπαιζαν μέχρι και πριν από μερικές μέρες.

Νομίζω πάντως ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε ικανοποιητική απόδοση. Άλλωστε επρόκειτο απλώς για ένα τεστ το οποίο θα μας έδινε κάποια αγωνιστικά λεπτά ώστε να είμαστε έτοιμοι 100% στο ματς με την Ιταλία. Σίγουρα κι εμείς δε θέλαμε να χάσουμε αλλά πραγματικά πιο σημαντικό είναι το ότι παίξαμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας άλλη μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ματς με την Ιταλία».

Μήπως αυτά που μας ανέφερες έφεραν και ως αποτέλεσμα το κακό πρώτο εικοσάλεπτο;

«Όταν ξεκινάει έτσι το παιχνίδι και γνωρίζοντας ότι δεν είμαστε στην κατάλληλη φυσική κατάσταση ήταν φυσιολογικό να μην αποδίδουμε το μέγιστο που μπορούμε. Ο κόσμος κρίνει ότι βλέπει και ιδιαίτερα αν δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να καταλάβει έναν ποδοσφαιριστή στη διάρκεια ενός αγώνα. Πάντως με ένα θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο κανείς δε θα θυμάται το φιλικό με την Τουρκία».

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι στην Εθνική ως εξάρι, ως δεύτερος αμυντικός μέσος αλλά και ως οχτάρι. Τελικά εσένα που σου αρέσει περισσότερο να αγωνίζεσαι, μήπως λογίεζεσαι ως κεντρικός χαφ, ως αυτό που σήμερα λέμε "box to box" ;

«Πλέον εγώ προσπαθώ να έχω ισορροπία στο παιχνίδι μου ανάμεσα στα επιθετικά και τα ανασταλτικά μου καθήκοντα. Πιο μικρός ήμουν καλύτερος επιθετικά, αλλά η θέση που παίζω χρειάζεται να είσαι καλός και στην άμυνα. Είτε παίζεις ως εξάρι είτε ως οχρτάρι πρέπει να έχεις ισορροπία στο παιχνίδι σου. Είναι όλα θέμα συνεργασίας. Οι δύο αυτές θέσεις είναι στα λόγια κυρίως.

Οκ, η διαφορά είναι ότι ίσως το εξάρι θα πάει να πάρει την πρώτη μπάλα, αλλά και ως οχτάρι μπορεί να συμβεί αυτό στο παιχνίδι. Επίσης και το εξάρι μπορεί να δημιουργήσει, ωστόσο πρέπει και οι δύο να μαρκάρουν. Περισσότερο μπορούμε να πούμε ότι είμαι κεντρικό χαφ, μου αρέσει να παίζω και ως εξάρι και ως οχτάρι. Αυτό πάντως που πρέπει να κάνει κάθε κεντρικός χαφ είναι να τα συνδυάζει όλα αν θέλει να φτάσει σε ένα πιο υψηλό επίπεδο».

Πάμε τώρα και στο ματς με την Ιταλία. Πως περιμένει ένα παιδί 26 ετών ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Για όλους αυτά τα ματς είναι τα πιο εύκολα. Κι αυτό διότι ξέρεις ποιον έχεις να αντιμετωπίσεις, ξέρεις τις ικανότητές τους, δεν έχεις άγχος, δεν έχεις να φοβηθείς το άγνωστο, ξέρεις ότι θα έρθουν να παίξουν ποδόσφαιρο και δε θα καταστρέψουν το παιχνίδι. Οπότε μπορώ να σου πω ότι για αυτά τα παιχνίδια ζούμε. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά. Εκτός από τα βαθμολογικά οφέλη που θα μας βοηθήσουν για την πρόκριση, θα αποκτήσουμε έξτρα αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε καλά ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα και αυτό θα είναι καλό για όλη την Ελλάδα».

Έχετε μελετήσει καθόλου την "σκουάντρα ατζούρα";

«Δεν έχουμε μπει ακόμα σε λεπτομέρειες για το πως αγωνίζεται η Ιταλία. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες Εθνικές ομάδες του κόσμου και ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Νομίζω ότι δεν πρέπει να εστιάσουμε τόσο στο πως παίζουν εκείνοι, θα πρέπει απλώς να περιορίσουμε τα δυνατά τους σημεία και να βρούμε τα αρνητικά τους ώστε να επιτεθούμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να μείνουμε σε τροχιά πρόκρισης».

Άρα το λέμε και "πρόωρο τελικό" αυτό το ματς;

«Δε θα το χαρακτήριζα τελικό αυτό το ματς. Γνωρίζουμε όμως ότι με τρίποντο αλλάζει το σκηνικό. Όχι φυσικά ότι τα άλλα παιχνίδια είναι εύκολα, απλώς θα αποκτήσουμε ένα αβαντάζ απέναντι σε Φινλανδία και Βοσνία. Μια ενδεχόμενη νίκη θα μας δώσει ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και βαθμολογικά οφέλη.

Ωστόσο θεωρώ πιο σημαντικό το ματς με την Αρμενία. Πρέπει δηλαδή να πάρουμε σίγουρα τη νίκη με τη Αρμενία κι από εκεί και πέρα μια νίκη ή μια ισοπαλία με τη Ιταλία θα είναι το ιδανικό σενάριο".

Έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο μιας και η μέρα προσφέρεται για μεγάλη προσέλευση στο ΟΑΚΑ;

«Ο κάθε φίλαθλος πιστεύω θα πρέπει να θέλει να έρθει να δει ένα τέτοιο αγώνα από κοντά. Είναι ευκαιρία το ΟΑΚΑ που θα φιλοξενήσει ένα τέτοιο ματς καθώς μπορεί καθώς έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα. Μπορούν να έρθουν οικογένειες με παιδιά και πραγματικά εγώ θέλω να πω πως τους θέλουμε όλους δίπλα μας γιατί μας βοηθάνε πολύ. Δεν έχεις την ίδια διάθεση σε ένα άδειο γήπεδο.

Άλλωστε είναι και ένας στόχος που έχουμε θέσει αυτός. Να επιστρέψει ο κόσμος στην Εθνική ομάδα. Να ανάψουμε και πάλι τη φλόγα για την Εθνική ποδοσφαίρου. Αν πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στο EURO, δεύτερος είναι να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο, να θέλει να βλέπει την Εθνική ομάδα. Εμείς πάντως περιμένουμε πως και πως αυτό το ματς και θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε με πολύ κόσμο ένα θετικό αποτέλεσμα». 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.