Ανασκόπηση: Η Α1... προ κορωνοϊου

08:08 | 18/03/2020

Τι συνέβη εφέτος στην Α1 τοπική κατηγορία Ηρακλείου - η ομάδα έκπληξη, ο MVP, η απογοήτευση της χρονιάς

Μία «στροφή» πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τα πάντα έχουν κριθεί στην Α1 ΕΠΣΗ, όσον αφορά στην άνοδο και στον υποβιβασμό.

Η κατάσταση, δηλαδή, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και δεν χρειάζεται να γίνουν ούτε πλέι οφ, αλλά ούτε και πλέι άουτ.

Η «μάχη» του τίτλου, όπως και της παραμονής ολοκληρώθηκαν και επομένως η σεζόν δε θα συνεχιστεί με τα… μίνι πρωταθλήματα της κορυφής και της «ουράς». Υπήρξαν, έτσι, πρωταγωνιστές, θετικοί και αρνητικοί.

Η ομάδα MVP

Δε χρειάζεται, βεβαίως, και πολλή σκέψη. Η νεοφώτιστη Δαμάστα απέδειξε εντός γηπέδων την ποιότητα της και κατέκτησε με μεγάλη άνεση το πρωτάθλημα. Με 19 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα μέχρι τώρα, έχει συγκεντρώσει 62 βαθμούς και είναι στο +10 από το δεύτερο Αλμυρό.

Ο πολυτιμότερος

Πολλοί θα μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο του πολυτιμότερου, για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Αυτός, ωστόσο, που «έκλεψε» την παράσταση ήταν ο Γιώργος Μυλωνάς του ΠΑΝΟΜ.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν και είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας των Μαλίων.

Αν και δεν είναι φορ, έφτασε τα 26 τέρματα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κερδίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αφού ο Τοπούζης έχει 22 και απομένει μονάχα ένα ματς.

Η ομάδα έκπληξη

Δε θα ήταν άστοχο να δώσει κάποιος αυτή την «ετικέτα» στον ΟΦΑ, καθώς βάσει πορείας ο σύλλογος του Αρκαλοχωρίου έκανε… πρωταθλητισμό στο φινάλε της σεζόν.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς ήταν το Νο1 φαβορί για να «πέσει», ωστόσο με το Λευτέρη Ρουσάκη στον πάγκο του έκανε τρομερή αντεπίθεση και σώθηκε.

Έχασε τελευταία φορά στις 19 Ιανουαρίου από την πρωταθλήτρια Δαμάστα και από τότε μετράει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, συγκομιδή, που έδωσε στους «πράσινους» την παραμονή.

Η ομάδα απογοήτευση

Τον τίτλο μοιράζονται φυσικά ΑΟΤ και Μινωική, που υποβιβάστηκαν. Δύο από τις πιο παραδοσιακές και πιο ιστορικές δυνάμεις του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου, που φέτος τα πήγαν πολύ άσχημα.

Είναι οι ομάδες, οι οποίες «έπεσαν» στην Α2 ΕΠΣΗ και σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την τρέχουσα περίοδο, για να θέσουν σε ισχύ την… επανεκκίνηση τους.

Η βαθμολογία (25 αγώνες)

1.Δαμάστα 62

2.Αλμυρός 52

3.ΠΑΟΚ 42

4.ΑΕΚ 40

5.Ρωμανός 38

6.ΠΑΝΟΜ 37

7.Ανθεστίων 34

8.Μοίρες 30

9.Τριτωνία 30

10.Ζαρός 29

11.Γόρτυς 29

12.ΟΦΑ 24

13.ΑΟΤ 20

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.