Αντριάν Σαρδινέρο: Το αντίο ενός «αδικημένου» MVP

Απόψεις

Η πώληση του Σαρδινέρο στην Περθ Γκλόρι και η αξία του που δεν αναγνωρίστηκε όσο θα έπρεπε

Από νησί σε νησί τα τελευταία χρόνια ο Ισπανός χαφ. Επιτρέψτε μου το ''χαφ'' γιατί ο 30χρονος ως μέσος έφτιαξε το όνομα του και ως τέτοιος βρέθηκε στον ΟΦΗ. Ένας παίκτης που παίζει με ευκολία στα δεξιά ως εξτρέμ, έχει την ικανότητα να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και να τελειώνει τις φάσεις. Ο Αντριάν Σαρδινέρο ήρθε στην Κρήτη και τον ΟΦΗ από την Κύπρο και έπειτα από μια εξαετία σε ΑΕΛ και Απόλλων Λεμεσού για να βρεθεί σε ακόμα ένα νησί τη νέα σεζόν, μεγαλύτερο, την Αυστραλία και την Περθ Γκλόρι.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής μεταγράφηκε στον Όμιλο σαν ένας αξιόπιστος παίκτης γραμμής, όμως πολύ γρήγορα και με αφορμή (και) την λειψανδρία στην θέση 9, μετατράπηκε σε έναν αποτελεσματικό επιθετικό, ο οποίος πέτυχε κρίσιμα γκολ σε μια πολύ κακή σεζόν. Ο Σαρδινέρο αποχαιρετά τον ΟΦΗ ως ο MVP της σεζόν, αν με ρωτάτε.

Μπορεί ο Ντε Γκουζμάν να ήταν ο κορυφαίος στο μίνι πρωτάθλημα στα πλέι άουτ, όμως ο Ισπανός ήταν εκείνος που μέσα στη σεζόν ήταν ο πιο συνεπής, και αυτό αποτυπώνεται μέσα από τους αριθμούς του, παρ όλο που νομίζω ότι η πολύ μέτρια σεζόν αδίκησε και τον ίδιο. Όπως και αυτό τον εαυτό του με τα - αρκετά ομολογουμένως - νεκρά διαστήματα στην απόδοση του μέσα στα ματς. Αναγκάστηκε να παίζει σε θέση που δεν γνώριζε τόσο καλά, με ομάδα που δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις με ευκολία, παρ όλα αυτά ο Ισπανός ξεχώρισε, σε αυτό τον κακό ΟΦΗ (στα περισσότερα ματς), μα πάνω από όλα σου έδινε την αίσθηση ότι σε ''κανονική'' ομάδα θα ήταν ακόμα καλύτερος.

Πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις με 7 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα, σε όσα ματς σκόραρε ή μοίρασε ασίστ ο Ισπανός, ο ΟΦΗ δεν ηττήθηκε. Ο Σαρδινέρο αγωνίστηκε συνολικά σε 32 ματς (28 ως βασικός), πίσω μόνο από Στάρτζεον, Κοροβέση και Ουες. Σε χρόνο συμμετοχές (2,420 λεπτά) είναι 3ος στη λίστα, πίσω από τον Μεγιάδο και τον Ουές.

Έτσι, ο Σαρδινέρο φεύγει από τον ΟΦΗ και νομίζω ότι δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε η προσφορά του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους φιλάθλους. Σε αυτό, σίγουρα πρέπει να βάλουμε και την παράμετρο του κορωνοϊου, το γεγονός δηλαδή ότι ο κόσμος δεν βρέθηκε στο γήπεδο για να τον δει από κοντά και να θαυμάσει - ίσως - το καλύτερο περσινό γκολ της ομάδας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Η Περθ Γκλόρι ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Σαρδινέρο»

Τετ α τετ Σαρδινέρο με τους επικεφαλής

Οριστικό: Στην Περθ Γκλόρι ο Σαρδινέρο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.