Μυστήριο ο τραυματισμός του Τζόκοβιτς

12:53 | 09/10/2020

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως η εικόνα του στο ματς με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα προκαλεί ερωτηματικά για την κατάστασή του.

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη στιγμή που οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Στέφανος Τσιτσιπάςθα μπουν στο εμβληματικό κεντρικό court του Roland Garros για τον 2ο ημιτελικό της σπουδαίας διοργάνωσης (περίπου στις 18:00GR).

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες θα αναμετρηθούν για 6η φορά στην καριέρα τους, με τον Θρυλικό Σέρβο να προηγείται 3-2 στις νίκες ενώ έχει κερδίσει τον Στέφανο στη μοναδική προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν στο χώμα, στον τελικό του Madrid Masters 2019. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι σε Grand Slam τουρνουά.

Ο Νόλε είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου στο Παρίσι, όμως η εικόνα που παρουσίασε στον προημιτελικό απέναντι στον Καρένιο Μπούστα, σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με την ετοιμότητά του στην τελική ευθεία του τουρνουά.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε ευάλωτος στο ξεκίνημα του προημιτελικού, έχοντας έντονους πόνους στον αυχένα και τον ώμο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ανατρέψει το προβάδισμα με 0-1 στα σετ του Ισπανού, για να κλείσει θέση στα ημιτελικά του θεσμού.

"Νομίζω ότι ο τραυματισμός του Τζόκοβιτς είναι ανησυχητικός. Προφανώς και δεν θα θέλει να δείξει στον αντίπαλό του ότι είναι τραυματισμένος, μπαίνοντας στο γήπεδο. Ο Καρένιο Μπούστα είπε ότι πάντα το κάνει αυτό αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι ο Νόβακ το κάνει και δεν πιστεύω ότι θέλει να δείξει στον αντίπαλό του ότι δεν είναι καλά. Είναι ένας υπαρκτός τραυματισμός και αν δεν ξεκινήσει καλά, τότε μπορεί να έχει πρόβλημα. Στο ματς με τον Μπούστα του πήρε λίγη ώρα για να ζεστάνει το σώμα του και αυτό θα χρειαστεί να κάνει και στον ημιτελικό αλλά και στον τελικό αν προκριθεί.

Είναι σίγουρα ανησυχητικό γιατί τα επόμενα δύο παιχνίδια θα είναι εξαιρετικά δύσκολα, σε επίπεδο έντασης, διάρκειας και σωματικής καταπόνησης. Θα χρειαστεί να τρέξει πολύ. Θα είναι δύο μαραθώνια παιχνίδια" είπε ο Ματς Βιλάντερ, σε σχόλιό του στο Eurosport.

Ο 33χρονος Σέρβος, γνωρίζει ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στον φορμαρισμένο Έλληνα πρωταθλητή.

"Παίζει το τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες. Είναι ο πρωταθλητής στο ATP Finals και παίζει πολύ σταθερά σε όλες τις επιφάνειες. Περιμένω ένα πολύ, πολύ δύσκολο παιχνίδι" είπε ο Σέρβος ενόψει των ημιτελικών.

Πηγή: Tennis24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.