Μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ!

11:31 | 18/09/2020

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις ξεπέρασε τον Σεργκέι Μπούμπκα

Το παιδί-θαύμα του επί κοντώ πέρασε τα 6,15 μ. και κατέρριψε την ασύλληπτη επίδοση του θρυλικού Ουκρανού που κρατούσε από το 1994

Είναι μόλις 20 ετών και έχει γίνει ήδη... θρύλος στο άλμα επί κοντώ! Ο εκπληκτικός Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις είναι πλέον ο κάτοχος και του παγκόσμιου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο καθώς στο Golden Gala της Ρώμης πέρασε τα 6,15 μ. κι έγραψε ιστορία. Το παιδί-θαύμα του στίβου ξεπέρασε την άλλοτε κορυφαία επίδοση (6,14 μ.) του θρυλικού Σεργκέι Μπούμπκα, του μεγαλύτερου αθλητή που πέρασε ποτέ από το αγώνισμα. Ενα στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 1994.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ που έμοιαζε απλησίαστο και χρειάστηκε να περάσουν 26 χρόνια για να βρεθεί ο απίθανος Ντουπλάντις, ο οποίος είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον κλειστό στίβο με το εξωπραγματικό 6,18 μ. που πέτυχε στις 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Grand Prix Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη. Σημειωτέον ότι από το 2000 η IAAF δεν κάνει διαχωρισμό των ρεκόρ στο επί κοντώ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο. Πρόκειται ωστόσο για μια ιστορική επίδοση.

Ο Ντουπλάντις, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 10 Νοεμβρίου 1999, έχει στην κατοχή του ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ντόχα, 2019), ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κάτω των 20 ετών κι ένα ακόμη χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.