Να γιατί ο ΟΦΗ γίνεται μεγάλη ομάδα!

20:29 | 17/11/2020

Πόσα πραγματικά γκολ έβαλε ο ΟΦΗ, τι υπεραξία απέκτησε στα μάτια των φίλων της. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης

Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Δεν υπάρχει όχι μόνο φίλαθλος μα και πολίτης αυτού του τόπου που να μη στάθηκε με σεβασμό και περηφάνεια απέναντι σε εκείνη την εικόνα που εξέπεμψε ο ΟΦΗ, με τους ανθρώπους του να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, να πιάνουν το λάστιχο και το φτυάρι, να καθαρίζουν, να βγάζουν μπάζα και να απλώνουν χέρι βοήθειας!

Πόσο ισχυρή και συμβολική εικόνα! Πόσα πραγματικά γκολ έβαλε η ομάδα, τι υπεραξία απέκτησε στα μάτια των φίλων της ή ακόμα και εκείνων που δεν μπορούν να αντιληφθούν τι ακριβώς έχει αλλάξει στο club τα τελευταία δύο χρόνια, πόση ζωή, δύναμη κι αλληλεγγύη πρόσφερε σε όλους όσοι δοκιμάστηκαν στη Χερσόνησο.

Γιατί βέβαια αυτό που συχνά ξεχνάμε όσοι αγαπάμε το ομορφότερο άθλημα στον κόσμο, είναι πως η μπάλα είναι ίσως το δεύτερο πιο αξιόλογο που μπορεί να συμβαίνει στη ζωή κάποιου: πάνω απ’ όλα όμως είναι η ζωή η ίδια. Αυτά που συμβαίνουν και την κάνουν όμορφη, ακόμα κι όταν μας δοκιμάζει, μας παίζει μια και πέφτουμε στις λάσπες, όταν καταλαβαίνουμε πως μπορεί και να τη χάσουμε!

Αυτό λοιπόν το FairPlay στη ζωή και την αξία της, αυτό το «είμαστε κι εμείς εδώ... βάζουμε πλάτη», αυτό το στήριγμα σε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία, από παιδιά που οι περισσότεροι δεν έχουν σχέση με την Κρήτη ή και την Ελλάδα, ψηλώνει τον ΟΦΗ. Τον κάνει πραγματικά μεγάλη ομάδα. Που δεν ζει αποκομμένη στο προπονητήριο του ΒΑΚ, ή στα κρύα, άψυχα πλέον, μπετά του Γιεντί Κουλέ. Ζει και πορεύεται μαζί με την κοινωνία, συμπάσχει μαζί της, χαίρεται και πονά στις καλές και δύσκολες στιγμές της. Κι αυτό, αν είσαι πρώτα άνθρωπος και ενεργός πολίτης και μετά οπαδός, δεν το αλλάζεις με καμμιά επική αγωνιστική εμφάνιση, κανένα γκολ ανατροπής και κανένα όμορφο ενενηντάλεπτο που δίνει χαρά στο δύσκολο Σαββατοκύριακο σου.

Γιατί η πραγματική ζωή, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν παίζεται στα λασπόνερα ενός γηπέδου, αλλά έξω από αυτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ στο πλευρό των πληγέντων (PHOTOS)

Σίμος: «Τo λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε»

Συγκινημένος ο Κοροβέσης: «Όταν βλέπεις 70 χρονών άνθρωπο...»

«Την ευχή μας να έχετε όλοι στον ΟΦΗ»!

Το VIDEO του ΟΦΗ από τη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.