Να νικήσει... τον εαυτό του

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πάει για νέο ξεκίνημα και θέλει τη νίκη επί του Αρη για να κάνει ό,τι δεν έκανε μετά τον Ολυμπιακό. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

Είθισται οι διακοπές των πρωταθλημάτων λόγω Εθνικών να λειτουργούν ευεργετικά. Ο ΟΦΗ το χρειαζόταν αυτό μετά τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με τον Απόλλωνα και τον Λεβαδειακό για να γίνει ένα... restart και ένας επαναπροσδιορισμός. 

Μόνο που ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που αναζητούν την ώθηση για να σπρώξουν με τη σειρά τους την ομάδα, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα τραυματισμών.

Ο ΟΦΗ πηγαίνει στον αγώνα με τον Αρη την προσεχή Κυριακή χωρίς να είναι πλήρης. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, θα έλεγε κάποιος. Μόνο που τώρα η κρητική ομάδα και δη ο Νίκος Παπαδόπουλος θέλει όλα τα "όπλα" στη φαρέτρα, τόσο για το συγκεκριμένο -δύσκολο- παιχνίδι, αλλά και για αυτά που ακολουθούν.

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως στο ματς με τους Θεσσαλονικείς η ανάγκη νίκης είναι επιτακτική. Το ξέρουν άπαντες αυτό, ειδικά οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος που για ακόμη μία φορά οφείλει να δώσει βροντερό παρών και να στηρίξει την προσπάθεια. Χωρίς γκρίνια και μεμψιμοιρία και φυσικά χωρίς να έχει "χαλάσει" το μυαλό λόγω... περιόδου.

Ε, όσο να 'ναι, το μυαλό επηρεάζεται. Μπαίνουμε σε μεταγραφική σεζόν, η χαρά του κόσμου, διάφορα ονόματα θα αραδιάζονται από 'δω κι από 'κει, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη τη μεταγραφολογία, αλλά τη νίκη. Θέλει το τρίποντο για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, για να ανακτήσει τη χαμένη του δύναμη που θα τον βοηθήσει στη συνέχεια, για να αποδείξει σε όλους πως μπορεί η εφετινή χρονιά να είναι μεταβατική και περίεργη λόγω της απουσίας των προηγούμενων ετών, αλλά δεν παύει να είναι μία χρονιά όπου ο ΟΦΗ πρέπει να πετύχει το στόχο της παραμονής και να χτίσει για το μέλλον.

Διοίκηση έχει, ανθρώπους κατάλληλους μέσα σε αυτή έχει, κόσμο έχει, όλο το πακέτο το έχει για να φτάσει στον τελικό του στόχο. Με τα πάνω και τα κάτω, με τα χαμόγελα και τις απογοητεύσεις. Ο ΟΦΗ είναι ζωντανός οργανισμός και έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται.

Και τούτο να το καταλάβουν όσοι το καλοκαίρι πετούσαν στα σύννεφα, έθεταν ψηλά τον πήχη και δεν συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα της εφετινής χρονιάς.

Προφανώς και ο ΟΦΗ θα ψηλώσει, προφανώς και θα επιστρέψει εκεί που του αρμόζει. Θέλει, όμως, υπομονή και στήριξη. Και -πρωτίστως- ιεράρχηση των στόχων. 

Τώρα, ο στόχος είναι ο Αρης. Ευκαιρία για ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει το μομέντουμ του ΟΦΗ και αυτή τη φορά -σε αντίθεση μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού- θα αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα, εξίσου δύσκολα, παιχνίδια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.