Να που ξέρει να προσαρμόζεται…

Απόψεις

Ο βαθμός που πήρε ο Εργοτέλης στην Καλλιθέα, ήταν θετικό αποτέλεσμα, όχι βάσει συγκομιδής, αλλά βάσει της εξέλιξης που είχε ο αγώνας…

Για περισσότερο από 70’ λεπτά οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, παρόλα αυτά κατάφεραν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του αγώνα και να διατηρήσουν αλώβητη την εστία τους. Μπορεί να μην τελείωσαν τον αγώνα έχοντας την κατοχή των άλλων αναμετρήσεών τους, αλλά δεν είχαν χάσει και αυτό είναι το σημαντικό στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την παραμονή, ασχέτως τι λέει ο προπονητής.

Η σωτηρία για τον Εργοτέλη θα έρθει όταν μπορέσει να επιστρέψει στις νίκες και γενικά στα θετικά αποτελέσματα, όπως προ καιρού, τότε που κοιτούσε και το πως θα κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και στο τέλος χαμογελούσε. Προφανώς μια νίκη στην Καλλιθέα θα έδινε άλλο αέρα στην κρητική ομάδα, όμως το ότι έβγαλε χαρακτήρα σε έναν αγώνα ο οποίος «στράβωσε» για αυτήν, πρέπει να της πιστωθεί.    

«Κλειδί» σε αυτή την εξέλιξη ήταν ο Δημήτρης Κατσιμήτρος. Ο 20χρονος τερματοφύλακας ήρθε από τον πάγκο «παγωμένος» και κατάφερε να εξουδετερώσει το πέναλτι, το οποίο αν γινόταν γκολ, η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική… Πέραν αυτού, με τις επεμβάσεις του σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, κράτησε ανέπαφη την εστία του και έδειξε έτοιμος για το κρητικό ντέρμπι με τον Κισσαμικό, όπου… αναγκαστικά θα είναι βασικός μετά την αποβολή του Λαδά. 

Ο Κατσιμήτρος ως τώρα δεν είχε παίξει ούτε λεπτό στους αγώνες πρωταθλήματος του Εργοτέλη και μοναδική του επίσημη παρουσία ήταν το ματς κυπέλλου με την Ξάνθη, όπου η κρητική ομάδα είχε χάσει 2-4. Τα τέσσερα αυτά τέρματα έδειξαν πως θα τον καθήλωναν στον πάγκο, όπως και έγινε. Τώρα όμως που κλήθηκε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» τα κατάφερε και με το παραπάνω. 

Η συνέχεια παραμένει δύσκολη και η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχισθεί με ηρεμία και ρεαλισμό. Όταν τα έχει αυτά τα δύο στοιχεία ο Εργοτέλης στα παιχνίδια του, δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει. Αρκεί όμως να τα διαθέτει…

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.