Ναδάλ: «Νιώθω καλύτερα, αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα επιστρέψω»

20:55 | 20/10/2023

Ο 22 φορές πρωταθλητής του γκραν σλαμ Ράφα Ναδάλ είναι εκτός δράσης από το Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Ιούνιο, η οποία τον απέκλεισε για το υπόλοιπο ημερολόγιο του 2023.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθυντής του τουρνουά του Australian Open Craig Tiley δήλωσε ότι ο Nadal θα επιστρέψει στη διοργάνωση του 2024, αν και μετά από αυτά τα σχόλια, ο εκπρόσωπος του Ισπανού Benito Pérez-Barbadillo δήλωσε στο CNN ότι “δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες ημερομηνίες”.

Τώρα, σε συνέντευξή του στο CNNE, ο Ναδάλ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος πότε θα επιστρέψει αγωνιστικά.

“Αν με ρωτήσετε πού θα ήθελα να αγωνιστώ, λοιπόν, θα ήθελα να αγωνιστώ στα τουρνουά που ήταν σημαντικά για μένα και που είναι σημαντικά για όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Ναδάλ στο CNNE.

“Θα εξαρτηθεί από το πώς αισθάνομαι σωματικά και τενιστικά, πότε μπορώ να δοκιμάσω πραγματικά τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι εντελώς αβέβαιο.

“Θα δούμε τι θα συμβεί και πρέπει να έχω λίγη υπομονή… Δεν προσθέτω περισσότερη πίεση από αυτή που ήδη υπάρχει”.

Ο Ναδάλ δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο με την επιστροφή του στο γήπεδο, καθώς προετοιμάζεται για τη σεζόν 2024.

Έχει πέσει δραματικά στην κατάταξη ως αποτέλεσμα της απουσίας του, καταλαμβάνοντας σήμερα την 240η θέση.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους βγήκε από το top 10 για πρώτη φορά μετά από 17 και πλέον χρόνια, έχοντας περάσει αξιοσημείωτες 912 εβδομάδες σε αυτό το βραχίονα.

Ο Ναδάλ λέει ότι η ανάρρωσή του από την επέμβαση πηγαίνει καλά, αλλά παραδέχτηκε ότι η διαδικασία δεν ήταν εύκολη.

“Σωματικά, αισθάνομαι καλύτερα από ό,τι πριν από λίγο καιρό και ελπίζω χειρότερα από ό,τι θα αισθάνομαι σε δύο εβδομάδες”, πρόσθεσε.

“Τελικά, πρόκειται για μια διαδικασία ανάρρωσης, η οποία είναι δύσκολη. Η επέμβαση ήταν μια επεμβατική επέμβαση, μια μεγάλη επέμβαση.

“Δέχομαι τα πράγματα όπως έρχονται. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να κάνω βήματα προς τα εμπρός κάθε μέρα και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε”.

Μια πιθανή επιστροφή στο Australian Open του επόμενου έτους θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη της τελευταίας χρονιάς του Ναδάλ στο άθλημα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Μάιο, παραδέχτηκε ότι το 2024 θα είναι “πιθανότατα η τελευταία χρονιά [του] στο επαγγελματικό tour”.

Αλλά ο Ναδάλ δεν έχει ορίσει ακριβή ημερομηνία για τυχόν αποχώρηση και αντ’ αυτού επικεντρώνεται στην επιστροφή του και πάλι στο γήπεδο.

“Σε αθλητικό επίπεδο, θα ήθελα να βρίσκομαι σε άλλη κατάσταση, αλλά από σήμερα, είναι αυτό που είναι”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι “ευτυχισμένος” σε προσωπικό επίπεδο.

“Είμαι πιο ευτυχισμένος σήμερα σε αθλητικό επίπεδο από ό,τι πριν από ενάμιση μήνα. Οπότε εμπιστεύομαι ότι σε δύο μήνες θα είμαι πιο ευτυχισμένος αθλητικά από ό,τι είμαι σήμερα.

“Δουλεύω μέρα με τη μέρα και πιέζω τον εαυτό μου ώστε να συμβεί αυτό”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.