Ναδάλ: «Yπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το τένις»

08:55 | 27/04/2020

​Ο Ράφα Ναδάλ δήλωσε πολύ απαισιόδοξος για την πιθανότητα το τένις να επανέλθει σύντομα σε φυσιολογικούς ρυθμούς, λόγω της νέας πανδημίας κορονοϊού που έβαλε «λουκέτο»  και σε αυτό  το άθλημα τον περασμένο μήνα. 

Το επαγγελματικό τένις έχει ανασταλεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, το νωρίτερο, και ο Ισπανός δήλωσε ότι σοβαρά προβλήματα εμποδίζουν την επανάληψη. «Είμαι πολύ απαισιόδοξος ότι μπορεί να ξαναρχίσει κανονική δραστηριότητα», δήλωσε ο Ισπανός, Νο 2 στον κόσμο, σε μια διαδικτυακή συνομιλία που διοργάνωσε η Ισπανική Ομοσπονδία Τένις. «Στο τένις, πρέπει να ταξιδεύεις κάθε εβδομάδα, να μένεις σε ξενοδοχεία, να πηγαίνεις σε διαφορετικές χώρες. Ακόμα κι αν παίζουμε χωρίς θεατές, για να οργανώσεις οποιοδήποτε τουρνουά χρειάζεται πολλούς εμπλεκόμενους ανθρώπους, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σε διεθνές επίπεδο βλέπω ένα σοβαρό πρόβλημα.» Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει αποδεκατίσει το παγκόσμιο αθλητικό ημερολόγιο, αναγκάζοντας την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάντως ο Ναδάλ τόνισε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με τα τουρνουά τένις. «Έχουμε ήδη πει πολλές φορές ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, για όλους. Βήμα προς βήμα φαίνεται ότι τα πράγματα είναι λίγο λιγότερο άσχημα, αλλά έχουμε περάσει ενάμισι πολύ δύσκολους μήνες, με πολλές ανεπανόρθωτες απώλειες και άλλες απώλειες που είναι λιγότερο σημαντικές, αλλά χωρίς αμφιβολία θα προκαλέσουν ταλαιπωρία στην κοινωνία τους επόμενους μήνες. Ελπίζω ότι θα είναι μήνες και όχι χρόνια γιατί είναι και υπάρχει οικονομικό ζήτημα. Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ είναι λυπηρές στιγμές όταν βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν.»

Ο 33χρονος Ισπανός, είπε ότι ακόμα και όταν το τένις συνεχιστεί, οι παίκτες θα πρέπει να ανακτήσουν τα επίπεδα φυσικής τους κατάστασης. «Θα είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά για να ξανακερδίσεις την φυσική σου κατάσταση και θα χρειαστείς πολλή πειθαρχία και πολλή ταλαιπωρία», είπε. «Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα τόσο το καλύτερο. Από την άποψη της επιστροφής στα τουρνουά, είμαι απαισιόδοξος. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πιο σημαντικά από το τένις.»

Η Ισπανία επλήγη ιδιαίτερα από τον ιό με 223.759 κρούσματα και 23.190 θανάτους. Ο Ναδάλ πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα «εικονικό» Open Madrid που ξεκινά σήμερα με 32 από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να ανταλλάσσουν Τις ρακέτες με χειριστήρια παιχνιδιών σε μια ηλεκτρονική έκδοση του τουρνουά.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.